Πετρέλαιο: Απώλειες 3% και χαμηλά δύο εβδομάδων μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Απώλειες 3% και χαμηλά δύο εβδομάδων μετά τις ανακοινώσεις της Fed
Στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Ιουνίου έκλεισε το αμερικανικό αργό.

Με απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τόσο η απόφαση της Fed για αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης όσο και η νέα αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ οδήγησαν σε αποκλιμάκωση των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησαν κατά 3% ή 3,62 δολάρια/βαρέλι και διαμορφώθηκαν στα 115,31 δολάρια/βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Ιουνίου.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, με το συμβόλαιο Αυγούστου να κλείνει χαμηλότερα κατά 2,2% ή 2,66 δολάρια/βαρέλι, στα 118,51 δολάρια/βαρέλι, επίπεδα που συνιστούν χαμηλά δύο εβδομάδων.

Στον αντίποδα, ισχυρή άνοδο 3,2% κατέγραψαν τα συμβόλαια Ιουλίου για το αμερικανικό φυσικό αέριο, που έκλεισαν στα 7,42 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Τέλος, πτώση της τάξης του 2,5% στα 3,89 δολάρια/γαλόνι σημείωσε η τιμή της βενζίνης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης πρόσθεσε 3,5% στα 4,547 δολάρια/γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη την Τετάρτη για τον χρυσό

Bitcoin: «Βουλιάζει» ξανά σε χαμηλό 18μήνου - Απώλειες 70% από τον Νοέμβριο

Gazprom: Νέα μείωση κατά 1/3 στην παροχή φυσικού αερίου μέσω Nord Stream - Στο +25% οι τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider