Μεταβλητότητα για τις κινήσεις του πετρελαίου στην αρχή της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεταβλητότητα για τις κινήσεις του πετρελαίου στην αρχή της εβδομάδας
Μικρή άνοδος για το αμερικανικό αργό και ήπιες απώλειες για το brent τη Δευτέρα, με την προσοχή στα lockdown της Κίνας.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τις τιμές του «μαύρου χρυσού» να ανακάμπτουν από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα τη Δευτέρα.

Αρχικά, οι νέες αναφορές για επαναφορά των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού στην Κίνα έφεραν το πετρέλαιο κοντά σε χαμηλό 1 εβδομάδας, λόγω της ανησυχίες για περιορισμό της ζήτησης από την ασιατική χώρα.

Ωστόσο, η αναταραχή που καταγράφεται στα μεγάλα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολόγων λόγω των ανησυχιών για τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις ισχυρότερες κεντρικές τράπεζας του κόσμου επανέφεραν τους επενδυτές στις τοποθετήσεις στο πετρέλαιο.

«Στην Wall Street βλέπουμε πως μειώνεται η διάθεση για ρίσκο και μια από τις λίγες επενδύσεις που εμφανίζεται ακόμα θελκτική είναι αυτή του πετρελαίου» δήλωσε ο Έντουαρτ Μόγια, επικεφαλής αναλυτής της OANDA στο MarketWatch.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 0,2% ή 26 σεντ στα 120.93 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει πρόσκαιρα στο χαμηλότερο επίπεδο τους από τις 7 Ιουνίου.

Αντίθετα, τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Αυγούστου, έχασαν 0,26% ή 32 σεντ στα 121.69 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider