Ισχυρό rebound στις ευρωαγορές - Κέρδη 2,1% για τον STOXX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρό rebound στις ευρωαγορές - Κέρδη 2,1% για τον STOXX
Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν οι συνεδριάσεις οι ευρωπαϊκοί δείκτες, σε μία εβδομάδα που σημαδεύτηκε από το εκτεταμένο sell off των διεθνών αγορών.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κλείνοντας με θετικό πρόσημο μία εβδομάδα που σημαδεύτηκε από το εκτεταμένο sell off των διεθνών αγορών, στην «σκιά» των ρωσικών απειλών για διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου στη Γηραιά ήπειρο, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις διατηρούν ζωντανούς τους φόβους για ενδεχόμενη ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 2,09% και διαμορφώθηκε στις 433,28 μονάδες, με τον ταξιδιωτικό κλάδο να οδηγεί την άνοδο, ενισχυμένος κατά 4.7%, ενώ το σύνολο των επιμέρους τομέων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος. O Eurostoxx 50 έκλεισε στις 3.702,55 με άνοδο 2,47%

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε με άνοδο 2,1% στις 14.027 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που διαμορφώθηκε στις 6.362 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,52%.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη 2,55% στις 7.418 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 24.048 μονάδες, με άνοδο 2,05%. Στην Ισπανία, τέλος, ο IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.338 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,68%.

Στο ταμπλό, με κέρδη άνω του 11% έκλεισαν οι μετοχές της σουηδικής Storskogen Group και της φινλανδικής κρατικής ενεργειακής Fortum, ενώ «βουτιά» άνω του 13% σημείωσε ο τίτλος της βέλγικης φαρμακευτικής UCB, μετά την αποτυχία της έγκρισης ενός φαρμάκου για την ψωρίαση από την FDA.

Μάκρο

Συρρίκνωση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη κατά τον Μάρτιο, δείχνοντας τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία στον κλάδο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με την Eurostat, σε μηνιαίο η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε 1,8% έναντι αύξησης 0,7% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 2%

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία, εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώθηκε στο 5,4% για τον Απρίλιο και σε ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, κινούμενος εντός της αρχικής μέτρησης και εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο πληθωρισμός στην Ισπανία, εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώθηκε στο 8,3% για τον Απρίλιο και σε ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, κινούμενος εντός της αρχικής μέτρησης και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικό ξέσπασμα μετά τα sell off στην Wall Street - «Άλμα» 3% για τον Nasdaq

Επανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα μετά το sell off - Κοντά στα 30.000 δολάρια το bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider