ΗΠΑ: Οι τεχνολογικές εταιρείες απώλεσαν 1,8 τρισ. δολάρια σε ένα μήνα λόγω της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι τεχνολογικές εταιρείες απώλεσαν 1,8 τρισ. δολάρια σε ένα μήνα λόγω της Fed
Ο δείκτης Nasdaq 100 πραγματοποιεί τη χειρότερη εκκίνηση σε έτος από το 2002.

Κατακόρυφη πτώση στην αξία κεφαλαιοποίησης τους έχουν δει οι μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ μέσα στον Απρίλιο, καθώς η αναμονή για τις αποφάσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχει προκαλέσει σημαντική αναταραχή στις αγορές.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, ο δείκτης Nasdaq 100 έχει απωλέσει 1,8 τρισ. δολαρίων σε αξία μέσα στον Απρίλιο, ενώ πραγματοποιεί τη χειρότερη εκκίνηση σε έτος από το 2002.

Πέρα από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του 2022 και την εξαγοράς της Twitter από τον Έλον Μασκ, το βασικό θέμα για τους επενδυτές είναι το τι θα κάνει η Fed για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Ματ Καρβάλιο, επικεφαλής του fund Cardinal Point Wealth.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα και μετά από τη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC), η αμερικανική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης. Ακόμα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για τα επόμενα βήματα «σύσφιξης» της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider