Κοντά στα 80 έναντι του δολαρίου το ρούβλι, πτώση στις ρωσικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στα 80 έναντι του δολαρίου το ρούβλι, πτώση στις ρωσικές μετοχές
Το ρούβλι κινήθηκε ελάχιστα στις 79,65 έναντι του δολαρίου και ενισχύθηκε 0,2% στα 85,15 του ευρώ.

Το ρούβλι κινήθηκε γύρω από το 80 έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, ενώ οι δείκτες της ρωσικής αγοράς σημείωσαν νέα πτώση καθώς η αγορά δεν είχε νέα δυναμική παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Σαββατοκύριακο δεν υπήρξε καμία επικοινωνία διπλωματικής φύσεως μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στο επίπεδο των υπουργείων Εξωτερικών τους.

«Η συνέχιση των ενεργών μαχών και η σαφής στασιμότητα των διαπραγματεύσεων είναι ο κύριος κίνδυνος για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω των κινδύνων νέων κυρώσεων», δήλωσε ο Ντμίτρι Πολεβόι, επικεφαλής επενδύσεων στη LockoInvest.

Το ρούβλι κινήθηκε ελάχιστα στις 79,65 έναντι του δολαρίου και ενισχύθηκε 0,2% στα 85,15 του ευρώ.

Οι διακυμάνσεις στο ρούβλι περιορίζονται τεχνητά από τα capital controls που επέβαλε η Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η οικονομία της έχουν δεχθεί ένα πλήγμα από τις άνευ προηγουμένου δυτικές κυρώσεις που είχαν σκοπό να τιμωρήσουν τη Μόσχα επειδή έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Αυτό το μήνα, το ρούβλι θα μπορούσε να δει μια γραμμή στήριξης από τις πληρωμές φόρων καθώς οι εταιρείες πρόκειται να πληρώσουν φόρους ρεκόρ 3 τρισ. ρουβλιών (37,50 δισ. δολάρια), για τους οποίους ορισμένες εταιρείες που εστιάζουν στις εξαγωγές πρέπει να πουλήσουν ξένο νόμισμα, σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Παράλληλα, ο ρωσικός δείκτης MOEX υποχώρησε 1% στις 2.402,0 μονάδες, ενώ ο δείκτης RTS σε δολάριο υποχώρησε 0,9% στις 946,7 μονάδες.

Photo: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Θα χρειαστούν 2 χρόνια για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του

gazzetta
gazzetta reader insider insider