«Γύρισε» αρνητικά η Wall καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα τραπεζικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γύρισε» αρνητικά η Wall καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα τραπεζικά αποτελέσματα
Μεγάλες τράπεζες μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η Wells Fargo δημοσίευσαν τα κέρδη τους για το α' τρίμηνο του 2022.

Με αρνητικό πρόσημο οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα «μεικτά» οικονομικά αποτελέσματα διεθνών τραπεζικών κολοσσών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,06% ή 21,64 μονάδες στις 34,542 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,85% ή 37,78 μονάδες στις 4.408 μονάδες. Ο Nasdaq έχει πτώση 1,72% ή 235,48 μονάδες στις 13.409 μονάδες.

Άλμα 1,4% αντιδρά η μετοχή της Twitter στην επιθετική προσφορά εξαγοράς του 100% της εταιρείας από τον Έλον Μασκ, ενώ η μετοχή της Tesla αντιδρά αρνητικά με πτώση 3,3%.

Μεγάλες τράπεζες μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η Wells Fargo δημοσίευσαν τα κέρδη τους για το α' τρίμηνο του 2022 και οι επενδυτές εξετάζουν πώς αντέδρασαν τα τραπεζικά ιδρύματα στον αυξημένο πληθωρισμό και την προειδοποίηση για ύφεση από την αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Goldman Sachs κινείται με πτώση 0,8%, αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα έσοδα του α' τριμήνου, παρότι αυτά κατέγραψαν σημαντική πτώση.

Η μετοχή της Morgan Stanley κερδίζει 0,8%, καθώς τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το α' τρίμηνο. Ειδικότερα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,02 δολάρια ανά μετοχή, από 1,68 δολάρια που ανέμεναν αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Refinitiv

Η μετοχή της Citigroup ενισχύεται σε ποσοστό 1,7% την Πέμπτη. Τα κέρδη α΄ τριμήνου μειώθηκαν 46% στα 4,3 δισ. δολάρια ή 2,02 δολάρια ανά μετοχή. Ωστόσο διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Από την άλλη, η μετοχή της Wells Fargo χάνει σχεδόν 5%, μετά την ανακοίνωση απωλειών σε ετήσιο επίπεδο για τα κέρδη και τα έσοδα στο α' τρίμηνο του 2022.

ΜΑΚΡΟ

Οι Αμερικανοί καταναλωτές «ξέσφιξαν κι άλλο το ζωνάρι» τον Μάρτιο καθώς οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές για βενζίνη, τρόφιμα και άλλα αγαθά απορρόφησαν μεγαλύτερο μέρος των δαπανών τους. Οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες για είδη λιανικής και εστιατόρια κατά 0,5% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Μικρή αύξηση κατέγραψαν την εβδομάδα που τελείωσε το Σάββατο 9 Απριλίου οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 185.000, αυξημένες κατά 18.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Οι τιμές των αγαθών που εισάγονται στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό τον Μάρτιο εξαιτίας της ανόδου των τιμών πετρελαίου μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 2,6% τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 1,6% που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση εσόδων στα 12,93 δισ. δολάρια για την Goldman Sachs αλλά ξεπέρασε τους στόχους

Πτώση 46% στα κέρδη της Citigroup το α' τρίμηνο του 2022 - Άνοδος για την μετοχή

ΗΠΑ: Άνοδος 2,6% για τις τιμές εισαγωγών τον Μάρτιο λόγω πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider