Κέρδη στη Wall Street, με το βλέμμα στην πρόοδο των συνομιλιών Ουκρανίας - Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street, με το βλέμμα στην πρόοδο των συνομιλιών Ουκρανίας - Ρωσίας
Η προσοχή των αναλυτών είναι στραμμένη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. 

Τελευταία Ενημέρωση 19:35

Με άνοδο κινούνται οι δείκτες της Wall Street, περιορίζοντας τα κέρδη σε σχέση με το άνοιγμα, καθώς η προσοχή των αναλυτών είναι στραμμένη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,27%, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,36% και ο Nasdaq κινείται στο +0,8%.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, με το WTI να χάνει 2,7% στα 103,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent χάνει επίσης 2,7% στα 106,56 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο υποχώρησαν σχεδόν 7% τη Δευτέρα.

Η ελπίδα για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ενισχύθηκε και φάνηκε να βοηθά το επενδυτικό κλίμα. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλεξάντερ Φόμιν, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μειώσει «δραστικά» τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.

Εξάλλου, το ενδεχόμενο μίας συνάντησης σε κορυφαίο επίπεδο μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, μετά το πέρας του νέου γύρου συνομιλιών που διεξήχθησαν μεταξύ των διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Τουρκία, οι οποίες πιθανότατα θα συνεχιστούν και την Τετάρτη.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών ξεχώρισαν στην άνοδο, με τη Ford και τη GM να σημειώνουν άνοδο άνω του 5%. Στον κλάδο της τεχνολογίας, το Netflix και το Snap κερδίζουν πάνω από 2%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η UnitedHealth Group ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την LHC Group, έναντι 170 δολαρίων ανά μετοχή, με την τιμή της μετοχής της εταιρείας να κερδίζει 7%.

Στα μακροοικονομικά, αύξηση κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον δείκτη της S&P Case-Shiller που προσμετρά τις τιμές κατοικιών σε 20 μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι τιμές αυξήθηκαν σε ετήσιο επίπεδο 19,10% έναντι αύξησης 18,58% τον Ιανουάριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση κατά 18,55%.

Παράλληλα, την πρώτη της αύξηση για το 2022 κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 107,2 μονάδες τον Μάρτιο, ωστόσο οι Αμερικανοί εξακολουθούν να παραμένουν ανήσυχοι για τον υψηλό πληθωρισμό και τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» για το πετρέλαιο, εν μέσω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας

«Ξέσπασμα» ανόδου στις ευρωαγορές, μετά από τις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider