Νέο ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια, στο +6% ο Hang Seng

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια, στο +6% ο Hang Seng
Το χθεσινό τους ράλι συνέχισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια με τον Hang Seng να ενισχύεται πάνω από 6% και τον Nikkei 225 στο +3,46%.

Το χθεσινό τους ράλι συνέχισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια με τον Hang Seng να ενισχύεται πάνω από 6%, στον απόηχο της πρώτης αύξησης επιτοκίων της Fed από το 2018.

O Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 6,2%, έχοντας εχθές Τετάρτη την καλύτερη ημέρα του από τον Οκτώβριο του 2008, με άνοδο 9%.

Παράλληλα, ο Hang Seng Tech καταγράφει κέρδη 8,41%, με την Tencent στο +7,19%, την Alibaba στο 11,8% και την JD.com να κερδίζει 14,3%.

Στην Κίνα, ο Shanghai composite ενισχύθηκε 1,4% και ο Shenzhen 2,4%.

Επίσης, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 3,46%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε στο +1,33%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 1,05%.

Την Τετάρτη, οι αγορές ανέκαμψαν έπειτα από το δημοσίευμα του Xinhua, που ανέφερε πως οι ρυθμιστικές αρχές ΗΠΑ και Κίνας εργάζονται για ένα σχέδιο συνεργασίας για τις κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ανέφερε επίσης ότι οι αρχές θα εργαστούν για τη σταθερότητα στον τομέα των ακινήτων, με το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας να ανακοινώνει επιπλέον ότι δεν υπάρχουν σχέδια για επέκταση του τεστ φόρου ακίνητης περιουσίας φέτος.

Οι μετοχές του κλάδου ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκαν, με την Country Garden να σημειώνει άνοδο 21,48%, τη Sunac να εκτοξεύεται πάνω από 52% και την China Evergrande Group να κερδίζει 22,48%. Ο δείκτης Hang Seng Properties σημείωσε άνοδο 7,85%.

Εχθές, η Fed προχώρησε στην πρώτη αύξηση επιτοκίων σε περισσότερα από τρία χρόνια. Αφού διατήρησε το βασικό της επιτόκιο σταθερό κοντά στο μηδέν από την αρχή της πανδημίας, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς ή FOMC ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ή ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας.

Μαζί με την παρούσα αύξηση επιτοκίων, η FOMC ενέκρινε επίσης επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων σε καθεμία από τις έξι εναπομείνασες συνεδριάσεις της φέτος, προσβλέποντας σε ένα επιτόκιο 1,9% μέχρι το τέλος του έτους. Η επιτροπή βλέπει άλλες τρεις αυξήσεις το 2023 και καμία το 2024.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε ότι θα χρειαστεί «περισσότερος χρόνος» απ’ ότι αναμενόταν μέχρι πρότινος για να επανέλθει η σταθερότητα στις τιμές, χωρίς να αποκλείει μια επιτάχυνση του ρυθμού των αυξήσεων αν το απαιτήσουν οι ανάγκες και ο πληθωρισμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Fed έφερε έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street - Άλμα 300 μονάδων για τον DJ

gazzetta
gazzetta reader insider insider