Ισχυρή «κατηφόρα» για το πετρέλαιο, λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία και εξαιτίας της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή «κατηφόρα» για το πετρέλαιο, λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία και εξαιτίας της Κίνας
Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Απριλίου, έχασαν 5,8% ή 6,32 δολάρια στα 103.31 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας πέσει μέσα στη μέρα έως και στα 99.76 δολάρια ανά βαρέλι.

Έντονες απώλειες σημείωσαν για τη Δευτέρα τα συμβόλαια του πετρελαίου, υπό τον πρίσμα των εξελίξεων γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο φόντο των οικονομικών κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης στη Ρωσία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το σενάριο για άρση των ενεργειακών κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, καθώς αναζητούνται τρόποι για εξασθένιση της θέσης που έχει η Ρωσία στην παγκόσμια αγορά του «μαύρου χρυσού».

Εξάλλου, η αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα και τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που παίρνει η ασιατική χώρα φέρνουν νέες ανησυχίες για μείωση της ζήτησης πετρελαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Απριλίου, έχασαν 5,8% ή 6,32 δολάρια στα 103.31 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας πέσει μέσα στη μέρα έως και στα 99.76 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, έχασαν 6,49% ή 7,31 δολάρια στα 105.37 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρώσεις της ΕΕ σε  Rosneft, Transneft και Gazprom - Δεν σταματά η αγορά πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider