Wall Street: Έντονη μεταβλητότητα παρά την ισχυρή ενίσχυση του ΑΕΠ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έντονη μεταβλητότητα παρά την ισχυρή ενίσχυση του ΑΕΠ
Η σημαντική ενίσχυση του αμερικανικού ΑΕΠ δεν φαίνεται αρκετή για να φέρει ομαλότητα στην αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 21.20

Μικτά πρόσημα -παρά τα αρχικά κέρδη της τάξης του 1% που έφερε η άνω των προσδοκιών ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο δ' τρίμηνο- καταγράφονται στην συνεδρίασης της Πέμπτης στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποίησουν τις επιπτώσεις μίας αύξησης των επιτοκίων από πλευράς Fed στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 34.157 μονάδες, ενώ νωρίτερα τα κέρδη του ξεπερνούσαν τις 400 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,44 μονάδες στις 4.330 μονάδες.

Ο Nasdaq χάνει 0,89% ή 119 μονάδες στις 13.422 μονάδες.

Η προσοχή βρίσκεται στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα, με τη μετοχή της Netflix να σημειώνει κέρδη κοντά στο 3% μετά από την αγορά εκατ. μετοχών της συνδρομητικής πλατφόρμας από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή, Μπιλ Άκμαν.

Σημειώνεται πως μετά από το τέλος της συνεδρίασης της Wall Street, η Apple θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της για το δ' τρίμηνο.

Εξάλλου, οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τις χθεσινές ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), με τον διοικητή της, Τζερόμ Πάουελ, να «δείχνει» σε αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μάκρο

Σημαντική ανάπτυξη κατέγραψε για το δ' τρίμηνο του ΑΕΠ η οικονομία των ΗΠΑ, καθώς «έτρεξε» με ρυθμό 6,9% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Το 6,9% αποτελεί σημαντική αύξηση από το 2,3% του γ' τριμήνου του 2021 και έρχεται ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν το ΑΕΠ να αναπτυχθεί με ρυθμό 5,5%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς διαμορφώθηκαν σε 260.000 έναντι 290.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 265.000.

Σημαντική πτώση, της τάξης του 0,9%, κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 0,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider