Κοντά στα 80 δολάρια το Brent - Πιέσεις στις τιμές από τα αμερικανικά αποθέματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στα 80 δολάρια το Brent - Πιέσεις στις τιμές από τα αμερικανικά αποθέματα
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 76,83 δολάρια και το Brent στα 79,86 δολάρια.

Κοντά στα 80 δολάρια διαπραγματεύεται το Brent το μεσημέρι της Τετάρτης και εν μέσω της "αναπτέρωσης του ηθικού" της αγοράς καθώς κοπάζουν οι υπερβολικές ανησυχίες για την επίδραση της μετάλλαξης Όμικρον αλλά η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ περιορίζει τα κέρδη.

«Φαίνεται ότι η αγορά στοιχηματίζει ότι η Όμικρον είναι η αρχή του τέλους του COVID-19», δήλωσε ο Scott Shelton, ειδικός ενέργειας στην United ICAP.

Στη Βρετανία, τα άτομα που νοσηλεύονταν με COVID-19 εμφάνισαν γενικά λιγότερο σοβαρά συμπτώματα από ό,τι στο παρελθόν.

Παράλληλα, η παγκόσμια μεταποιητική δραστηριότητα παρέμεινε ισχυρή τον Δεκέμβριο, υποδηλώνοντας ότι ο αντίκτυπος της μετάλλαξης στην παραγωγή είχε μειωθεί.

Παρά το θετικό κλίμα στην αγορά, τα αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ καταγράφουν άνοδο , υποδεικνύοντας τη μείωση της ζήτησης στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο εν μέσω μιας τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 που προκαλείται από την παραλλαγή Όμικρον αλλά και της αύξησης των γεωτρήσεων. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 7,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε αργά την Τρίτη το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API). Τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αύξηση αυτή ανέκοψε την τάση ισχυρής ανόδου των τιμών. «Όλο και περισσότεροι παραγωγοί στις ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι επικερδές να επιστρέψουν στις γεωτρήσεις και αυτό επιβαρύνει τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε η Sugandha Sachdeva, αντιπρόεδρος έρευνας εμπορευμάτων στη Religare Broking.

Την Τετάρτη το μεσημέραι (12.30 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 76,83 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,23% και το Brent στα 79,86 δολάρια καταγράφονταςάνοδο κατά 0,18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Οι άπιαστοι στόχοι του ΟΠΕΚ+ και οι «αφανείς» πιέσεις στις τιμές

Με μεγάλα κέρδη το πετρέλαιο, στον απόηχο των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+

Reuters: Ο ΟΠΕΚ+ δεν υποκύπτει στις πιέσεις των ΗΠΑ και διατηρεί τη στρατηγική παραγωγής πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider