Με θετικά πρόσημα ξεκινά την εβδομάδα το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με θετικά πρόσημα ξεκινά την εβδομάδα το πετρέλαιο
Tο αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 76,10 δολάρια και το Brent στα 78,73 δολάρια.

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα για το πετρέλαιο ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ την Τρίτη και παρά το γεγονός ότι τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 συνεχίζουν να επισκιάζουν τις προοπτικές της ζήτησης.

«Οι ενισχυμένες προμήθειες από τη Λιβύη ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+ διατήρησαν το θετικό κλίμα στην αγορά», δήλωσε ο Abhishek Chauhan, επικεφαλής εμπορευμάτων της Swastika Investmart Ltd.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης δήλωσε το Σάββατο ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας θα μειωθεί κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως για μια εβδομάδα λόγω συντήρησης σε έναν κεντρικό αγωγό μεταξύ των κοιτασμάτων Samah και Dahra.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ+ πιθανότατα θα τηρήσει το σχέδιό του να προσθέσει 400.000 βαρέλια την ημέρα στην αγορά τον Φεβρουάριο, ανέφεραν τέσσερις πηγές. Διαβάστε περισσότερα

Πέρυσι, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά περίπου 50%, ωθούμενες από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την ύφεση της πανδημίας COVID-19 και τον περιορισμό της παραγωγής, ακόμη και όταν τα κρούσματα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ παγκοσμίως.

To brent και το WTI το 2022

Κάποιοι διεθνείς αναλυτές μείωσαν τις προβλέψεις τους για τις τιμές για το 2022, καθώς η μετάλλαξη "Όμικρον" επιβαρρύνει την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων ενώ παραμένει ο κίνδυνος της υπερπροσφοράς καθώς οι παραγωγοί αντλούν περισσότερο πετρέλαιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters την Παρασκευή. Όπως κατέδειξε σχετική έρευνα, το Brent εκτιμάται ότι θα κυμανθεί κατά μέσον όρο στα 73,57 δολάρια το βαρέλι το 2022, περίπου 2% χαμηλότερα από την πρόβλεψη των 75,33 δολαρίων το Νοέμβριο.

Το αμερικανικό αργό αναμένεται να φτάσει κατά μέσο όρο στα 71,38 δολάρια το βαρέλι το 2022, έναντι της εκτίμησης που έκανε λόγο για 73,31 δολάρια τον προηγούμενο μήνα.

Την Δευτέρα το πρωί (10:41 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 76,10 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,18% και το Brent στα 78,73 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,22%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider