Στα πιο ριψοκίνδυνα assets στρέφεται η JP Morgan

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα πιο ριψοκίνδυνα assets στρέφεται η JP Morgan
Η JPMorgan διατηρώντας μια από τις πιο bullish θέσεις για την πορεία της Wall Street για το επόμενο έτος - συμβουλεύει τους επενδυτές να αρχίσουν να αγοράζουν πιο ριψοκίνδυνες μετοχές ή μετοχές με πιο υψηλό beta.

Ιδιαίτερα υψηλές ήταν οι επιδόσεις που κατέγραψαν από την αρχή του έτους οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Nasdaq στο 21% και τον S&P 500 στο +25%.

Ωστόσο η JPMorgan διατηρώντας μια από τις πιο bullish θέσεις για την πορεία της Wall Street για το επόμενο έτος συμβουλεύει τους επενδυτές να αρχίσουν να αγοράζουν πιο ριψοκίνδυνες μετοχές ή μετοχές με πιο υψηλό beta.

Καθοδηγούμενοι από την πιο επιθετική πολιτική που ακολουθούν πλέον οι κεντρικές τράπεζες, τη μετάλλαξη «Όμικρον», την αναγκαστική απομόχλευση, την κακή ρευστότητα στο τέλος του έτους και το γενικό πτωτικό κλίμα, οι επενδυτές επιστρέφουν στις μετοχές με premium, μετοχές χαμηλής μεταβλητότητας, όπως ονόματα ασφαλών καταφυγίων και τα mega-caps.

Αυτό οδήγησε σε «απότομο de-risking και πιο ξεκάθαρη bear market» για τις μετοχές υψηλότερης αξίας, beta και ανάπτυξης, δήλωσε ομάδα της JP Morgan με επικεφαλής τον Dubravko Lakos-Bujas.

«Ορισμένοι υποστηρίζουν αυτά είναι προάγγελος της δυναμικής του τελευταίου κύκλου ή τουλάχιστον μιας διόρθωση της αγοράς 10-20% εντός του κύκλου, όπως διατύπωσε τελευταία η Goldman Sachs. Κατά την άποψή μας, οι συνθήκες για ένα μεγάλο sell off δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεδομένης της ήδη χαμηλής θέσης των επενδυτών, των ρεκόρ στα buybacks», δήλωσε ο Lakos-Bujas.

Η JP Morgan δε βλέπει τη Fed να βρίσκεται πίσω από την καμπύλη και αναμένει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα εξομαλυνθούν τους επόμενους μήνες και τρίμηνα και δεν βλέπουν μεγάλο χτύπημα στην ανάπτυξης από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Οι μετοχές που αρέσουν ιδιαίτερα στον αμερικανικό οίκο στο σκέλος της αξίας και την κυκλική πλευρά, είναι κλάδοι όπως ο ταξιδιωτικός, η αναψυχή, η φιλοξενία. Από την πλευρά της ανάπτυξης, τους αρέσουν κλάδοι όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα παιχνίδια, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η βιοτεχνολογία. Αυτά οι μετοχές έχουν ήδη υποτιμηθεί από 30% έως 70%, σημείωσαν οι αναλυτές στρατηγικής, οι οποίοι προσθέτουν ότι η ιστορική ανάλυση δείχνει ότι οι μετοχές υψηλού beta τείνουν να έχουν τη μεγαλύτερη υπεραπόδοση τον Ιανουάριο.

Ακολουθούν μερικές κορυφαίες μετοχές, που διαπραγματεύονται με σημαντικό discount και επισημαίνονται από την τράπεζα: New Fortress Energy, MasTec, Plug Power, Peloton Interactive, Under Armour, Macy's, Gap, Moderna, Novavax, AMC και Pinterest.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider