Η Όμικρον ρίχνει την σκιά της στην Wall Street - Απώλειες 600 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Όμικρον ρίχνει την σκιά της στην Wall Street - Απώλειες 600 μονάδων για τον Dow Jones
Ρευστοποιήσεις και αρνητικά πρόσημα εξαιτίας της Όμικρον αλλά και της επικείμενης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Fed.

Τελευταία ενημέρωση 20.30

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η αύξηση της ανησυχίας σχετικά με την ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού σε συνδυασμό με την επικείμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από πλευράς Fed φέρνουν ρευστοποιήσεις και αρνητικά πρόσημα.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 608 μονάδες ή 1,72% και διαμορφώνεται στις 34.756 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα σημειώνει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 4.546 μονάδων, με απώλειες 1,64%.

Αρνητικά πρόσημα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 14.901 μονάδες, με πτώση 1,77%.

Παράλληλα, ενδεικτικό του νέου κύματος μεταβλητότητας που «κυκλώνει» την αγορά είναι το νέο «άλμα» που πραγματοποιεί ο δείκτης VIX, ο οποίος έχει σκαρφαλώσει στα επίπεδα των 24,58 μονάδων, ενισχυμένος κατά 14%.

Στο ταμπλό, στο επίκεντρο της αρνητικής περιδίνισης βρίσκονται οι τίτλοι των μετοχών που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από μία ενδεχόμενη επαναφορά των περιοριστικών μέτρων, με την Royal Caribbean να χάνει 3%, ενώ απώλειες άνω του 2,5% σημειώνουν οι μετοχές των αεροπορικών United και Southwest Airlines.

Πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών, καθώς η «βουτιά» άνω του 5% που σημειώνει το αμερικανικό αργό, επεκτείνεται και στους κολοσσούς του κλάδου, με την Devon Energy να υποχωρεί άνω του 6%, ενώ Exxon Mobil και ConocoPhillips υποχωρούν κατά 2,8% και 3% αντίστοιχα.

Απώλειες κοντά στο 3% καταγράφουν τέλος και οι τίτλοι των Caterpillar, General Electric και Boeing, ενώ ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί κοντά στα επίπεδα του 3%, με τις Goldman Sachs και Wells Fargo να χάνουν 2,8%, ενώ οι JPMorgan και Bank of America χάνουν άνω του 2%.

Στον αντίποδα, ισχυρά κέρδη άνω του 6% καταγράφει η μετοχή της φαρμακευτικής Moderna, στον απόηχο των ανακοινώσεων πως μία ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού παρέχει ισχυρή προστασία από την ταχέως μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider