Κλείσιμο με αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο Stoxx 600 έχασε 0,43%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλείσιμο με αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο Stoxx 600 έχασε 0,43%
Η ομοσπονδιακή τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας )BoJ) , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) συνεδριάζουν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο τη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν αρνητικά στις εξελίξεις σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον και στρέφουν την προσοχή τους στο μπαράζ ανακοινώσεων από τις κεντρικές τράπεζες των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου που ακολουθεί τις επόμενες μέρες.

Η ομοσπονδιακή τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας )BoJ) , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) συνεδριάζουν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα τους και για την ανταπόκριση τους στις τελευταίες επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια ανάκαμψη η αναζωπύρωση του κορονοϊού. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα τεθεί το εάν η πορεία της πανδημίας μπορεί να διατηρήσει και για πόσο χρονικό διάστημα σε ισχύ τα υποστηρικτικά μέτρα που έχουν λάβει οι τράπεζες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχασε 0,43% στις 473,53 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε πτώση 0,83% στις 7.231 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 0,01% στις 15.621 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,70% στις 6.942 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έχασε 0,64% στις 26.551 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,45% στις 8.322 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider