Ρίχνει ρύθμους το Χρηματιστήριο - Μάχη για τη διατήρηση των 880 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρίχνει ρύθμους το Χρηματιστήριο - Μάχη για τη διατήρηση των 880 μονάδων
Θετικές κινήσεις στα blue chips από τους επενδυτές. Σήμα επανεκκίνησης η διόρθωση.

Τελευταία ενημέρωση 14:20

Ολοταχώς προς το τέλος της μιας ακόμη χρονιάς βαδίζει το Χρηματιστήριο, στην προσπάθεια να διαφύγει από την έντονη μεταβλητότητα, με το year end rally να εξασθενεί και με την εμφάνιση της «Όμικρον».

Τα μέχρι στιγμής περιορισμένα και πιθανώς αντιφατικά δεδομένα από την επιστημονική κοινότητα γύρω από τον κίνδυνο και την μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης διατηρούν τα «σύννεφα» αβεβαιότητας πάνω τις αγορές, ενώ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δείχνει αρκετά ουδέτερος και φειδωλός. Εξίσου, χαμηλή είναι και η ορατότητα που επικρατεί στο φλέγον ζήτημα της διαφυγής της «Όμικρον» από τα υπάρχοντα εμβόλια και τις θεραπείες.

Σε αυτό το σκηνικό και με την αβεβαιότητα να παραμένει, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες δείχνουν να επικρατούν εναλλάσσοντας συνεχώς θέσεις και κυρίως με υψηλό trading στις τράπεζες. Παράλληλα, το σενάριο της ισχυρής επανόδου της αγοράς μέχρι το τέλος του έτους δείχνει να χάνει δυναμική και από τα χαμηλά επίπεδα τζίρου. Έτσι, η έντονη διαφοροποίηση της Goldman Sachs από το consensus των αναλυτών για το πού θα φτάσει η αγορά μέχρι το τέλος του έτους δείχνει να μην επαληθεύεται. Να υπενθυμίσουμε πως το consensus έθετε τον «πήχη» στις 870 μονάδες, ήτοι στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ η G.S είχε αυξήσει το στόχο για το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου στις 1.000 μονάδες από 830 που εκτιμούσε.

Στα της σημερινής συνεδρίασης, με φόρα μπήκαν οι αγοραστές και μένει να φανεί αν θα στηρίξουν τις θέσεις τους μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Λίγο μετά τις 14:00, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,42% στις 880,57 μονάδες με τον τζίρο στα 22,63 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,63% στις 2.114,57 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 0,52% στις 568,27 μονάδες.

Στις τράπεζες, υψηλά κινείται η Πειραιώς, στο +0,78% και τα 1,30 ευρώ χάνοντας σημαντικό μέρος των ενδοσυνεδριακών υψηλών, με την Εθνική Τράπεζα στο +1,08% και τα 2,719 ευρώ και τη Eurobank και Alpha Bank στο 0,42% και 0,05% αντίστοιχα στα 0,9066 ευρώ και 1,056 ευρώ.

Στα μη τραπεζικά blue chips ισχυρή άνοδο της τάξεως του 2,12% καταγράφει ο ΟΠΑΠ φτάνοντας στα 12,50 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών, αλλά και η ΔΕΗ με τους επενδυτές να λαμβάνουν ως ευκαιρία τη διόρθωση.

Θετικές κινήσεις και σε Motor Oil, Titan, Μυτιληναίο, που πιέστηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά και σε ΟΤΕ και Aegean.

Ήπια χαμηλότερα κινείται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στα mid caps υψηλά κινούντα οι Intrakat, Intracom, με την Τεχνική Ολυμπιακή και το Πλαίσιο να ακολουθούν.

Παράλληλα, ευρύτερα στην αγορά «ράλι» καταγράφουν η Μπήτρος, Νάκας, Frigoglass και Μοτοδυναμική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider