Δοκιμάζονται τα κέρδη των ευρωαγορών προς το τέλος της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δοκιμάζονται τα κέρδη των ευρωαγορών προς το τέλος της εβδομάδας
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τα μεγάλα χρηματιστήρια της ηπείρου μας την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση: 14:45

Με μικρότερα κέρδη από αυτά που ξεκίνησαν τη συνεδρίαση κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία μέρα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις επιπτώσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Καθώς αυξάνονται τα κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη της νόσου ανά την ήπειρο, εντείνονται οι πιέσεις προς τις κυβερνήσεις των κρατών για τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων ώστε να «συγκρατηθεί» η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία για την πορεία της Ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν νωρίτερα κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών, επιβεβαιώνοντας την πτωτική πορεία που έχει η οικονομία προς το τέλος του 2021.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,18% στις 466,3 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 0,15% στις 4.114 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιείται 0,40% στις 7.157 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανεβαίνει 0,32% στις 15.311 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται προς τα πάνω κατά 0,17% στις 6.807 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,34% στις 26.095 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,09% στις 8.308 μονάδες.

Μάκρο

Νέα άνοδο σημείωσε τον Νοέμβριο ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ στην Ευρωζώνη, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα επιταχύνθηκε κατά τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, αλλά η ανάκαμψη μπορεί να είναι προσωρινή καθώς η αύξηση της ζήτησης εξασθένησε και οι φόβοι για την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού έπληξαν την αισιοδοξία.

Ο όγκος λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη αυξήθηκε 0,2% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, μετά και την πτωτική αναθεώρηση των στοιχείων του Σεπτεμβρίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση 0,3% τον Οκτώβριο.

Οι μετοχές στην Ασία κινήθηκαν υψηλότερα ως επί το πλείστον την Παρασκευή, αν και το Χονγκ Κονγκ επιβαρύνθηκε από τις μετοχές της τεχνολογίας καθώς ο γίγαντας Didi ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 κέρδισε μία ποσοστιαία μονάδα, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,22%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai κέρδισε 0,94% και o SZSE Component 0,86%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Didi: Εκτός Wall Street 6 μήνες μετά την IPO - Θα εισαχθεί στο Χονγκ Κονγκ - Ράλι η μετοχή της

gazzetta
gazzetta reader insider insider