Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο «πάνω - κάτω» μετά το σινιάλο της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο «πάνω - κάτω» μετά το σινιάλο της Wall Street
Χρηματιστήριο
Υψηλή μεταβλητότητα και επικράτηση των βραχυπρόθεσμων παικτών στο Χρηματιστήριο.

Διόρθωση σήμανε χθες στη Wall Street, με τις ευρωπαϊκές αγορές και το Χρηματιστήριο να ακολουθούν σε ανάλογους ρυθμούς...με τη μεταβλητότητα να ενισχύεται εκ νέου.

Οι άμεση πυροδότηση ρευστοποιήσεων στη Wall Street ήρθε τόσο από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων που φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον όσο και από τα σημεία που επισημαίνονται στο Beige Book της Fed. Συγκεκριμένα η έκθεση της Fed εστιάζει στον πληθωρισμό και στην αγορά εργασίας, τονίζοντας πως οι αυξήσεις τιμών λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις σε διάφορους τομείς της αμερικανικής οικονομίας τη στιγμή που τονίζονται οι δυσκολίες στον εφοδιασμό και η δυσκολία εύρεσης εργατικού δυναμικού.

Ωστόσο αν και τα futures της αμερικανικής αγοράς κινούνται με θετικό πρόσημο, το Χρηματιστήριο κυριεύεται από βραχυπρόθεσμους επενδυτές που επιζητούν άμεσα κέρδη κάτι άλλωστε που αποτυπώνεται και από τα έντονα σκαμπανεβάσματα στις τράπεζες, με υψηλή διάθεση για trading.

Στα της εγχώριας αγοράς, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση κατά 0,52% στις 872,66 μονάδες με τον τζίρο στα 1,56 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 στο -0,49% και στις 2.092 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης δείχνει να πιέζεται εκ νέου κατά 0,67% χάνοντας τις 560 μονάδες. Σημείο στήριξης για τον Γενικό Δείκτη οι 867 και 850 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 880 και 890 μονάδες.

Στις τράπεζες, η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί κατά 1,37% στα 1,0437 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς στο 1,08% και τα 1,28 ευρώ, η ΕΤΕ στο -0,74% και 2,675 ευρώ. Εξίσου πιότερα κινείται η μετοχή της Eurobank σημειώνοντας πτώση κατά 0,81% στα 0,882 ευρώ.

Στους δεικτοβαρείς τίτλους, Coca Cola και ΟΤΕ διορθώνουν ήπια ενώ υψηλότερες πιέσεις δέχονται Jumbo, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Στο -0,68% η μετοχή της Mytilineos και στα 14,70, μετά την έντονη ανοδική αντίδραση στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ξεχωρίζουν θετικά η Motor Oil, η Titan και τα ΕΛΠΕ.

Στους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης, της ΕΛΤΟΝ, της Fourlis των Πλαστικών Θράκης και της Παπουτσάνης, ενώ οι επενδυτές κατοχυρώνουν κέρδη στον τίτλο της Κρι Κρι μετά το χθεσινό ράλι.

Συνεχίζεται ο κατήφορος για την Attica Bank, ενώ διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται σε Intrakat, Autohellas, Profile και ΑΒΑΞ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider