Αναλυτές της JPMorgan παρατηρούν την Όμικρον και προτείνουν «αγοράστε στα χαμηλά»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτές της JPMorgan παρατηρούν την Όμικρον και προτείνουν «αγοράστε στα χαμηλά»
Η πρόσφατη αναστάτωση που προκάλεσε στις αγορές η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού ενδέχεται να προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να τοποθετηθούν για μια αντιστροφή τάσης στα «στοιχήματα» υπέρ της επανεκκίνησης της οικονομίας και των εμπορευμάτων, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

Η πρόσφατη αναστάτωση που προκάλεσε στις αγορές η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού ενδέχεται να προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να τοποθετηθούν για μια αντιστροφή τάσης στα «στοιχήματα» υπέρ της επανεκκίνησης της οικονομίας και των εμπορευμάτων, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

Ενώ πιθανότατα η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική, οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι ίσως είναι λιγότερο θανατηφόρα, κάτι που θα ταίριαζε στο μοτίβο της ιστορικής εξέλιξης του ιού, σημειώνουν οι στρατηγικοί αναλυτές Marko Kolanovic και Bram Kaplan. Αυτό ίσως καταλήξει να επιδράσει θετικά στις αγορές υψηλού ρίσκου επειδή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ότι το τέλος της πανδημίας είναι στον ορίζοντα, προσθέτουν.

«Η Όμικρον θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για μια πιο απότομη (όχι πιο φλατ) καμπύλη αποδόσεων, μια μετατόπιση από τις μετοχές ανάπτυξης στις μετοχές αξίας, ένα selloff σε όσους επωφελούνται από την covid και το lockdown και ένα ράλι σε όσους επωφελούνται από την επανεκκίνηση της οικονομίας». «Βλέπουμε το πρόσφατο selloff σε αυτούς τους τομείς ως μια ευκαιρία να αγοράσουμε στα χαμηλά στις κυκλικές μετοχές και να τοποθετηθούμε για υψηλότερες τιμές ομολόγων».

Η εμφάνιση της νέας παραλλαγής τάραξε τις αγορές τις τελευταίες ημέρες, με χώρες από όλο τον κόσμο να εφαρμόζουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider