Ισχυρό «χτύπημα» για τις πιο hot τεχνολογικές IPOs στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρό «χτύπημα» για τις πιο hot τεχνολογικές IPOs στην Wall Street
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί πυροδοτήθηκε ένα ήπιο sell off στη χθεσινή συνεδρίαση, με τις μετοχές που κατέγραψαν τα πιο ισχυρά ράλι, δέχθηκαν την πίεση των πωλητών. 

Ισχυρό χτύπημα δέχθηκαν τη Δευτέρα μερικές από τις τεχνολογικές μετοχές που εισήλθαν στη Wall Street μέσω IPO (δημόσιας προσφοράς) -όπως οι Rivian, Affirm και Roblox- με τον δείκτη Nasdaq να χάνει πάνω από 1%.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί πυροδοτήθηκε ένα ήπιο sell off στη χθεσινή συνεδρίαση, με τις μετοχές που κατέγραψαν τα πιο ισχυρά ράλι τη φετινή χρονιά, να δέχονται την πιέση των πωλητών.

Το CNBC, αναφέρει πως Rivian, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων που βρίσκεται κοντά στις κεφαλαιοποιήσεις με τη Ford και τη General Motors, υποχώρησε κατά 8% τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε δυναμικό profit taking.

Η Affirm, η οποία γνώρισε ταχεία ανάπτυξη εν μέσω της νέας συνεργασίας της με την Amazon, σημείωσε πτώση άνω του 9%, τη στιγμή που η Roblox, η οποία επωφελήθηκε από το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το metaverse έκλεισε σχεδόν στο -11%.

Παράλληλα, σύμφωνα με αναλυτές της Wall, ο φόβος για μια αύξηση των επιτοκίων, που μεταφράζεται σε μείωση των προσδοκιών για την κερδοφορία των επιχειρήσεων, μπορεί να αποτέλεσε ένα παράγοντα για το χθεσινό sell off.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες IPO του 2020 ένιωσαν επίσης την «ανάσα» των πωλητών. Η Asana βούλιαξε σχεδόν 23%, η DoorDash έπεσε περίπου 6% και η Airbnb υποχώρησε κατά 7% τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider