Με νέα ρεκόρ η Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας - Πτώση για τη μετοχή της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με νέα ρεκόρ η Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας - Πτώση για τη μετοχή της Tesla
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones, με κέρδη για τον κατασκευαστικό κλάδο τη Δευτέρα. Η προσοχή στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Με νέα ιστορικά υψηλά ξεκίνησαν την εβδομάδα οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι Αμερικανοί επενδυτές «πάτησαν» στην έγκριση του σχεδίου υποδομών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου, ενώ αντίθετα σημαντικές απώλειες, κοντά στο -5% σημείωσε η μετοχή της Tesla, μετά από την απόφαση του Έλον Μασκ να θέσει σε ψηφοφορία στο Twitter το εάν θα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση του 10% του μετοχικού ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία.

Κύριο γεγονός προσοχής για την εβδομάδα στην Wall, από την άποψη των μακροοικονομικών στοιχείων, θα είναι τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,29% ή 104,27 μονάδες στις 36.432 μονάδες, o S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,10% ή 4,88 μονάδες στις 4.702 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% ή 10,8 μονάδες στις 15.982 μονάδες.

Σημειώνεται πως τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έφτασαν στο υψηλότερο κλείσιμο όλων των εποχών, με τους δύο δείκτες να σημειώνουν την 8η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση τους.

Εμπορεύματα

Ανοδική εκκίνηση στην πρώτη μέρα της εβδομάδας σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω της αισιοδοξίας για αύξηση της ζήτησης του «μαύρου χρυσού» έπειτα από την έγκριση του σχεδίου υποδομών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Ήπια άνοδο κατέγραψε η τιμή του χρυσού για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την προσοχή για το πολύτιμο μέταλλο κατά τις επόμενες μέρες να στρέφεται στις ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Advanced Micro Devices (AMD) ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την Meta (πρώην Facebook) για την προμήθεια μικροτσίπ που θα χρησιμοποιούν για τα νέα data center του τεχνολογικού ομίλου.

Ακόμα, η AMD γνωστοποίησε πως λανσάρει μια σειρά νέων μικροτσίπ, με στόχο να «χτυπήσει» την Nvidia στην αγορά του supercomputing, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο αμερικανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών, Viasat, ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής ανταγωνίστριας εταιρείας Inmarsmat έναντι 7,3 δισ. δολαρίων.

Σε συμφωνία για την αγορά φορτηγών οχημάτων από την Tesla ήρθε η PepsiCo , όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας ποτών, Ραμόν Λαγκουάρντα.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο Λαγκουάρντα, ανέφερε πως η παράδοση των πρώτων φορτηγών της Tesla θα ξεκινήσει στο δ' τρίμηνο του 2021.

Η McAfee ανακοίνωσε πως μια κοινοπραξία υπό την Advent International θα εξαγοράσει την καναδική εταιρεία κυβερνοασφάλειας έναντι 14 δισ. δολάρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αισιοδοξία για την ανάπτυξη ενισχύει την Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider