Προς νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street, στον απόηχο της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street, στον απόηχο της Fed
Μικρή πτώση για τον Dow Jones, κέρδη για τον S&P 500 και τον Nasdaq στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με μικρά κέρδη κινούνται στην προτελευταία μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, αφομοιώνοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που οδήγησαν σε ιστορικά υψηλά το αμερικανικό χρηματιστήριο την Πέμπτη.

Οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της Fed στο θέμα των επιτοκίων, προσπαθώντας να «σπάσουν» τη δήλωση που έκανε χθες ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, περί παροδικού πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Εξάλλου, τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα έδειξαν σταθερή ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εργασίας, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στη χώρα τον Οκτώβριο, που θα γίνουν αύριο, Παρασκευή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,19% ή 68,53 μονάδες στις 60.089 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,09% ή 4,23 μονάδες στις 4.664 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,20% ή 31,4 μονάδες στις 15.843 μονάδες.

Μάκρο

Μεγαλύτερη μείωση από τις προβλέψεις των αναλυτών σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Εξάλλου, το έλλειμμα στο διεθνές εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ έφτασε τα 80,9 δισ. δολάρια για τον Σεπτέμβριο από 73,3 δισ. δολάρια τον Αύγουστο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσει τα 80,5 δισ. δολάρια.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σε επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο ανταλλακτήριο futurs CME Group προχωρά η Google, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η WSJ, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην αποθήκευση των συστημάτων trading της CME στο cloud.

Σημαντικά χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Moderna για το γ' τρίμηνο του 2021, με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία να αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα έσοδα από τις πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο σύνολο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές, μετά και από την... έκπληξη της BoE

gazzetta
gazzetta reader insider insider