Με νέα ρεκόρ στο Νοέμβριο οι δείκτες της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με νέα ρεκόρ στο Νοέμβριο οι δείκτες της Wall Street
Σε τροχιά νέων ιστορικών υψηλών βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street, την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου.

Τελευταία Ενημέρωση 19:05

Σε τροχιά νέων ιστορικών υψηλών βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street, την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,27% στις 35.914 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16% στις 4.612 μονάδες, ενώ οι δύο δείκτες στο άνοιγμα της συνεδρίασης κατέγραψαν κέρδη που άγγιζαν το 1%.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,51% στις 15.579 μονάδες, οδεύοντας για ένα ακόμα ιστορικό υψηλό εντός του 2021/

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν τον Οκτώβριο σε υψηλά ρεκόρ, μετά από έναν δύσκολο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones αυξήθηκε 5,8% τον Οκτώβριο, ο S&P 500 σημείωσε ράλι 6,9% και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 7,3%.

Τα εταιρικά αποτελέσματα κυριάρχησαν τον Οκτώβριο, εν μέσω των ανησυχιών για την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Περίπου οι μισές από τις εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα εκ των οποίων πάνω από το 80% ξεπερνούν τις εκτιμήσεις κερδών των αναλυτών της Wall Street, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Οι επενδυτές αναμένουν ακόμη μια εβδομάδα με εταιρικά κέρδη, καθώς και τη συνεδρίαση της Federal Reserve και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων και θα τερματίσει πλήρως το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Tesla, η οποία έγινε εταιρεία 1 τρισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, διατηρεί τα κέρδη της μετοχής της με άνοδο πάνω από 2%.

Αντίθετα, η μετοχή της Coca - Cola υποχωρεί, έπειτα από την ανακοίνωση της συμφωνίας για την εξαγορά του 100% της εταιρείας αθλητικών ποτών Bodyarmor έναντι 5,6 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλει ποτέ η Coca Cola για εξαγορά επιχείρησης.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο μεταποιητικός PMI διαμορφώθηκε στις 58,4 μονάδες τον Οκτώβριο, έναντι 59,2 μονάδες στην αρχική μέτρηση και αντί των 59,2 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές. Ο περασμένος μήνας ήταν ο χειρότερος σε επίπεδα παραγωγής στη μεταποίησης των ΗΠΑ από το καλοκαίρι του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider