Μεγάλο deal της Coca Cola στον κλάδο των αθλητικών ποτών - Εξαγόρασε την Bodyarmor για 5,6 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλο deal της Coca Cola στον κλάδο των αθλητικών ποτών - Εξαγόρασε την Bodyarmor για 5,6 δισ. δολάρια
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει η αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών και ροφημάτων.

Η Coca Cola ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του 100% της εταιρείας αθλητικών ποτών Bodyarmor έναντι 5,6 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλει ποτέ η Coca Cola για εξαγορά επιχείρησης, ξεπερνώντας την εξαγορά της Costa Coffee το 2018 έναντι 5,1 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Coca Cola αγόρασε το 15% της Bodyarmor το 2018, ούσα η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της εταιρείας αθλητικών ποτών, ενώ σήμερα ανακοίνωσε την εξαγορά του υπόλοιπου 85% της Bodyarmor, με την πληρωμή του deal να γίνεται μέσω καταβολής μετρητών από την Coca Cola.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Coca Cola, η Bodyarmor θα ενταχθεί στη μονάδα της Βόρειας Αμερικής του ομίλου, ενώ η ηγετική ομάδα της Βοdyarmor, όπως η συνιδρυτής της εταιρείας, Μάικ Ρεπόλ, θα διατηρήσει τη θέση του.

Μετά από την ανακοίνωση της είδησης, η μετοχή της Coca Cola ενισχύεται 0,59% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, ενώ από την αρχή του 2021 καταγράφει κέρδη 2,8% στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η εξαγορά της Bodyarmor βοηθά την Coca-Cola να κερδίσει μερίδιο αγοράς στην κατηγορία αθλητικών αναψυκτικών, αν και το Gatorade της PepsiCo έχει το ηγετικό μερίδιο στην αγορά με ποσοστό περίπου 70%. Προωθώντας τα αναψυκτικά της ως πιο υγιεινά, η Bodyarmor ξεπέρασε το Powerade της Coca-Cola και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Coca Cola: Ελλείψεις προϊόντων της στα καταστήματα έως το 2022 «βλέπει» ο CEO

gazzetta
gazzetta reader insider insider