Νέα ιστορικά υψηλά για Dow Jones και S&P 500 με φόντο τις Big Tech

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ιστορικά υψηλά για Dow Jones και S&P 500 με φόντο τις Big Tech
Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στις Big Tech για το γ' τρίμηνο.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, τη Δευτέρα σε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εβδομάδα για τους επενδυτές καθώς καλούνται να αποκωδικοποιούν τα αποτελέσματα των Big Tech για το γ' τρίμηνο.

Έτσι, στο ταμπλό της Wall Street Dow Jones ενισχύθηκε 0,18% στις 35.741 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,9% στις 15.226 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,47% στις 4.566 μονάδες.

Από το βιομηχανικό δείκτη ξεχώρισαν θετικά η Walt Disney στο 1,58% και η Home Depot στο 1,43%, ενώ από την άλλη ισχυρές απώλειες κατέγραψε η American Express στο 2,56%.

Οι μετοχές της ενέργειας και των υλικών συνέβαλαν ουσιαστικά στην στη δυναμική της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση, με το Facebook να κάνει την αρχή από τις Big Tech για το γ' τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε κέρδη 3,22 δολάρια ανά μετοχή τη στιγμή που οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv έθεταν τον πήχη στα 3,19 δολάρια ανά μετοχή.

Από την άλλη τα έσοδα ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων καθώς έφτασαν τα 29,01 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 29,57 δισ. δολάρια που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με το CNBC, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστές έφτασαν τα 1,93 δισ. ευθυγραμμιζόμενοι με τις εκτιμήσεις της StreetAccount, ενώ οι μηνιαία ενεργοί χρήστές έφτασαν τα 2,91 δισ. ελαφρώς χαμηλότοτεροι των εκτιμήσεων για 2,93 δισ. Στα 10,15 δολάρια κινήθηκαν κατά μ.ο τα έσοδα ανά χρήστη.

Παράλληλα, περισσότερες από 150 εταιρείες του S&P 500, ή σχεδόν το ένα τρίτο του δείκτη, θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Μέσα στην εβδομάδα ακολουθούν η Alphabet, η Microsoft, η Amazon και η Apple.

Εν τω μεταξύ, στο υγειονομικό, η Moderna είπε ότι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών λαμβάνουν μια «ισχυρή» ανταπόκριση κατά του COVID-19, με βάση δεδομένα από μια κλινική μελέτη Φάσης 2 που αξιολογεί την ανταπόκριση των παιδιών στο εμβόλιο.

Στα εταιρικά νέα, η Mastercard ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως οποιαδήποτε από τις χιλιάδες τράπεζες και από τους εκατομμύρια εμπόρους που συνεργάζεται θα μπορεί πλέον να ενσωματώσει στις πωλήσεις των προϊόντων του συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Για να το κάνει, η Mastercard ενώνει τις δυνάμεις της με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Bakkt. Μετά την ανακοίνωση των νέων η μετοχή της Bakkt, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσε άνοδο πάνω από 70%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider