Οριακές μεταβολές στη Wall Street με την προσοχή σε πληθωρισμό και αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές στη Wall Street με την προσοχή σε πληθωρισμό και αποτελέσματα
Οριακές μεταβολές στη Wall Street με φόντο αποτελέσματα τριμήνου και νέα στοιχεία για τον αμερικάνικο πληθωρισμό.

Με νευρικές διαθέσεις κινείται την Τετάρτη η Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα «φρέσκα» στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, καθώς και σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Ο Dow Jones κινείται στις 34.440 μονάδες με άνοδο 0,18%, ο S&P 500 ενισχύεται 0,29% στις 4.363 μονάδες, και ο Nasdaq κερδίζει 0,62% στις 14.555 μονάδες.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να τροφοδοτούνται και από επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Εμπορίου, καθώς δείχνουν πως εκ νέου σε πολυετές υψηλό διαμορφώθηκαν τα ετήσια μεγέθη για τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 5,4% έναντι 5,3% τον Σεπτέμβριο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση στο 5,3%. Το 5,4% (παρόμοιο ποσοστό είχε καταγραφεί τον Ιούλιο και τον Ιούνιο του 2021) αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο επίπεδο πληθωρισμού στις ΗΠΑ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ειδικότερα από τον Ιανουάριο του 1991. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 0,4% έναντι 0,3% τον Αύγουστο και αντί για 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές. Ο δομικός πληθωρισμός εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας) στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσιο βαθμό και κατά 0,2% σε μηνιαίο επίπεδο, μένοντας αμετάβλητο και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Σε εταιρικά νέα, καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της Delta Airlines για το γ' τρίμηνο του 2021 με έσοδα που διαμορφώθηκαν σε 9,15 δισ. δολάρια έναντι 12,56 δισ. δολαρίων το γ' τρίμηνο του 2019 και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet για έσοδα 8,38 δισ. δολαρίων. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν στα 30 σεντ έναντι εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα στα 15 σεντ ανά μετοχή.

Οριακά καλύτερα αποτελέσματα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τη χρήση του γ' τριμήνου του 2021 ανακοίνωσε η JP Morgan με τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας να διαμορφώνονται σε 30,44 δισ. δολάρια από 29,94 δισ. δολάρια στο γ' τρίμηνο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για έσοδα 29,8 δισ. δολαρίων. Τα κέρδη έφτασαν τα 3,74 δολάρια ανά μετοχή από 82 σεντ ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2020. έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 3 δολάρια ανά μετοχή. Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, στο γ' τρίμηνο παρουσιάστηκε ενίσχυση της κερδοφορίας ύψους 1,5 δισ. δολαρίων λόγω του καλύτερου από του αναμενόμενου ποσοστού ζημιών από δάνεια.

Σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Blackrock για το γ' τρίμηνο του έτους με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο να αυξάνονται στα 1,69 δισ. δολάρια από τα 1,42 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 10,95 δολάρια, την στιγμή που αναλυτές ανέμεναν κέρδη 9,35 δολαρίων ανά μετοχή. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έκλεισε το προηγούμενο τρίμηνο με 9,46 τρισ. δολάρια σε assets υπό διαχείριση, ενώ κατά το ίδιο διάστημα το 2020 τα assets υπό διαχείριση ανέρχονταν στα 7,81 τρισ. δολάρια. Τέλος, τα συνολικά έσοδα της Blackrock ανήλθαν στα 5,05 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 15,6% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2020, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έσοδα 4,82 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξανά σε υψηλό 30 ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο - Στο 5,4%

JP Morgan: Οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου

BlackRock: Τα κέρδη στο γ' τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider