Wall Street: Απώλειες για την ημέρα αλλά στο «πράσινο» για την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες για την ημέρα αλλά στο «πράσινο» για την εβδομάδα
wall street
Για την εβδομάδα, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,2% καταγράφοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, όμως σε εβδομαδιαίο επίπεδο, η αμερικανική αγορά «έκλεισε» στο «πράσινο».

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινήθηκε οριακά πτωτικά κατά 0,03% στις 34.746 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα εμφάνισε και ο διευρυμένος S&P 500 που έκλεισε στις 4.391 μονάδες, με πτώση κατά 0,19%.

Ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημείωσε απώλειες κατά 0,51% και βρέθηκε στις 14.579 μονάδες.

Για την εβδομάδα, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,2% καταγράφοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο. Ο S&P 500 κατέγραψε επίσης άνοδο κατά 0,8%, ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε οριακά κατά 0,1%.

Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, το επενδυτικό κλίμα παραμένει αισιόδοξο, καθώς η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Κογκρέσο μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έδιωξε προς ώρας τα «σύννεφα» μίας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών του αμερικανικού Δημοσίου.

Ωστόσο, η προσωρινή αύξηση του ορίου στο ομοσπονδιακό χρέος δεν επιλύει το ζήτημα, καθώς τις ερχόμενες εβδομάδες θα πρέπει να επιτευχθεί μία μακροπρόθεσμη συμφωνία που θα καλύπτει τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικάνους.

Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν πως η επιβράδυνση της ανάκαμψης στην αγορά εργασίας δεν θα επηρεάσει τις όποιες αποφάσεις της Fed κατά την συνεδρίαση του Νοεμβρίου για αλλαγές στη νομισματική της πολιτική αλλά και για τον χρόνο έναρξης της μείωσης του ρυθμού αγοράς περιουσιακών στοιχείων (tapering).

Οι νέες θέσεις εργασίας διαμορφώθηκαν σε 194.000 έναντι 366.000 θέσεων εργασίας τον Αύγουστο, με τις θέσεις εργασίας για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού να αναθεωρούνται από τις 235.000 θέσεις στην προηγούμενη μέτρηση. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 500.000.

Εξάλλου, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 4,8% τον Σεπτέμβριο από 5,2% τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 5,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξέπληξαν αρνητικά οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider