Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές, με καταλύτη κερδών τις τεχνολογικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές, με καταλύτη κερδών τις τεχνολογικές μετοχές
Άνοδο πέρα του 1% σημείωσαν οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες για τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ανοδικά πρόσημα επικράτησαν για το σύνολο των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις αγορές να ανακάμπτουν μετά από τις σημαντικές χθεσινές απώλειες.

Πρωταγωνιστής στα ταμπλό ήταν οι τεχνολογικές μετοχές, που αντέδρασαν μετά από την ισχυρή πτώση της Δευτέρας, ενώ οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν από τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο που ανακοίνωσε νωρίτερα η Markit.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,17% στις 456.03 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ανέβηκε 1,70% στις 4.064 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 0,95% στις 7.077 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 1,02% στις 15.190 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 συγκέντρωσε άνοδο 1,52% στις 6.576 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 1,87% στις 25.936 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ισχυροποιήθηκε 1,56% στις 8.928 μονάδες.

Μάκρο

Σημάδια επιβράδυνσης παρουσίασε η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, καθώς η οικονομία βρέθηκε αντιμέτωπη με μία σειρά νέων προκλήσεων, κυρίως σε σχέση με τις ελλείψεις τσιπ ημιαγωγών και τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ η αύξηση του πληθωρισμού επηρέασε σε έναν βαθμό και την ζήτηση, η οποία βρέθηκε σε χαμηλά πενταμήνου, λόγω κυρίως της μεταβίβασης του αυξημένου κόστους από τις επιχειρήσεις στους καταναλωτές.

Αύξηση 1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίωνμ πέντε μηνών, με άλματα στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών.

Οι καταχωρήσεις νέων αυτοκινήτων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο - των τελευταίων δύο δεκαετιών - τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). Συγκεκριμένα, οι νέες εγγραφές σημείωσαν πτώση 35%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το Σεπτέμβριο του 2020.

Σημαντική μείωση κατέγραψε τον Οκτώβριο ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη, o οποίος διαμορφώθηκε στις 16,9 μονάδες, μειωμένος κατά 2,7 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ήταν αρκετά χαμηλότερος κι από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 18,6 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με απώλειες η πρώτη μέρα της εβδομάδας στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider