Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές αψηφούν τις απώλειες της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές αψηφούν τις απώλειες της Wall Street
Στις πρώτες συναλλαγές της ημέρας, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 πρόσθεσε 0,3% με τον ταξιδιωτικό και ψυχαγωγικό κλάδο να καταγράφουν άνοδο 0,9%.

Τελευταία ενημέρωση 14:35

Σε θετικό επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές να αψηφούν τις απώλειες της Δευτέρας στην Wall Street, όπου ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε πτώση άνω του 2%.

Στις πρώτες συναλλαγές της ημέρας, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 πρόσθεσε 0,3% με τον ταξιδιωτικό και ψυχαγωγικό κλάδο να καταγράφουν άνοδο 0,9%, με τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ ο κλάδος του αυτοκινήτου σημειώνει πτώση κατά 0,3%.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,69% στις 453,91 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,68% στις 7.058 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX προσθέτει 0,41% στις 15.097 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 συγκεντρώνει κέρδη 0,94% στις 6.538 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 1,33% στις 25.798 μονάδες, ενώ και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη «γύρισε» σε θετικό επίπεδο με 0,61% στις 8.845 μονάδες.

Μάκρο

Σημάδια επιβράδυνσης παρουσίασε η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, καθώς η οικονομία βρέθηκε αντιμέτωπη με μία σειρά νέων προκλήσεων, κυρίως σε σχέση με τις ελλείψεις τσιπ ημιαγωγών και τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ η αύξηση του πληθωρισμού επηρέασε σε έναν βαθμό και την ζήτηση, η οποία βρέθηκε σε χαμηλά πενταμήνου, λόγω κυρίως της μεταβίβασης του αυξημένου κόστους από τις επιχειρήσεις στους καταναλωτές.

Αύξηση 1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίωνμ πέντε μηνών, με άλματα στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών.

Οι καταχωρήσεις νέων αυτοκινήτων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο - των τελευταίων δύο δεκαετιών - τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). Συγκεκριμένα, οι νέες εγγραφές σημείωσαν πτώση 35%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το Σεπτέμβριο του 2020.

Σημαντική μείωση κατέγραψε τον Οκτώβριο ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη, o οποίος διαμορφώθηκε στις 16,9 μονάδες, μειωμένος κατά 2,7 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ήταν αρκετά χαμηλότερος κι από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 18,6 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider