Με απώλειες η πρώτη μέρα της εβδομάδας στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες η πρώτη μέρα της εβδομάδας στις ευρωαγορές
Παραμένει η ανησυχία των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Στο γερμανικό χρηματιστήριο η ισχυρότερη πτώση τη Δευτέρα.

Με το «αριστερό» ξεκίνησαν την εβδομάδα οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Wall Street και τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, στην οποία οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν τις κινήσεις τους για την αντιμετώπιση στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας και τις δημοσιονομικές πολιτικές της ΕΕ μετά από την κρίση του κορονοϊού.

Στο αρνητικό κλίμα της Δευτέρας συνέβαλαν τα στοιχεία της Κομισιόν, με τον δείκτη επενδυτική εμπιστοσύνης για τις χώρες του ευρώ τον Οκτώβριο να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 6μηνου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχασε 0,35% στις 451.30 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε 0,93% στις 3.997 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολίσθησε 0,24% στις 7.010 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έπεσε 0,80% στις 15.034 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 συγκέντρωσε απώλειες 0,61% στις 6.477 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,57% στις 25.470 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,09% στις 8.791 μονάδες.

Μάκρο

Σημαντική μείωση κατέγραψε τον Οκτώβριο ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη, o οποίος διαμορφώθηκε στις 16,9 μονάδες, μειωμένος κατά 2,7 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ήταν αρκετά χαμηλότερος κι από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 18,6 μονάδων.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η BMW αυξάνει την πρόβλεψη περιθωρίου κέρδους στον τομέα του αυτοκινήτου από 7% - 9% σε 9,5% - 10,5% για το οικονομικό έτος 2021.

Σημαντική μείωση της τάξης του 30,2% σε ετήσια βάση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Volvo τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ελλείψεις των τσιπ που ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία και τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας άγγιξαν και την σουηδική εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Ισχυρή διόρθωση για τον τεχνολογικό κλάδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider