Διεθνή
04-10-2021 | 13:01

Volvo: H κρίση των τσιπ έφερε μείωση 30% στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου

Newsroom
Μοιράσου το
Volvo: H κρίση των τσιπ έφερε μείωση 30% στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντική μείωση της τάξης του 30,2% σε ετήσια βάση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Volvo τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ελλείψεις των τσιπ που ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία και τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας άγγιξαν και την σουηδική εταιρεία.

Αναλυτικότερα, οι συνολικές πωλήσεις της Volvo - η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο επιχειρήσεων Geely Holding- μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο στις 47.223 οχήματα από 67.600 τον Αύγουστο, με την ευρωπαϊκή αγορά να κατέχει το μερίδιο του λέοντος καταγράφοντας μείωση 41,5%, ενώ στις ΗΠΑ η μείωση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 ανήλθε σε περίπου 9%.

«Η μείωση των πωλήσεων σχετίζεται με την έλλειψη εξαρτημάτων», τόνισε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας παράλληλα πως η ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει εντός του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, τέλος, πως η κινεζική Geely Holding προσανατολίζεται να καταθέσει αίτημα ένταξης στον σουηδικό δείκτη Nasdaq εντός του 2022, με την εταιρεία να εκτιμά πως η χρηματιστηριακή αξία της Volvo μπορεί να ξεπεράσει τα 20-30 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Volvo ετοιμάζεται να κάνει δημόσια εγγραφή - Στα 20-30 δισ. η αποτίμηση της αυτοκινητοβιομηχανίας