Wall Street: Άλμα άνω των 500 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Άλμα άνω των 500 μονάδων για τον Dow Jones
wall street
Ανακάμπτουν από τη χθεσινή σημαντική πτώση οι δείκτες της Wall Street.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:09

Με θετικά πρόσημα κινούνται πλέον οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, μετά το χθεσινό κλείσιμο του μήνα με απώλειες εν μέσω των ανησυχιών για ενδεχόμενο shutdown στις ΗΠΑ και για την πορεία του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,75% ή 592 μονάδων στις 34.436 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,44% ή 61,91 μονάδες, στις 4.369 μονάδες. Ο Nasdaq, αντέστρεψε τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα και με άνοδο 0,97% ή 140,36 μονάδων κινείται στις 14.589 μονάδες.

Η μετοχή της Merck (Dow) σημειώνει άλμα κατά 9,5% μετά την ανακοίνωση πως το χάπι για τον κορονοϊό μειώνει κατά 50% το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης. Οι μετοχές των εταιρειών με εμβόλια Covid, όπως η Moderna σημείωσαν πτώση πριν το άνοιγμα της αγοράς, με φόντο τα νέα της Merck.

Στα κρυπτονομίσματα, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων διαμορφώνεται η τιμή του bitcoin, το οποίο διαμορφώνεται στα επίπεδα των 47.590 δολαρίων, ενισχυμένο κατά 9,53% σε σχέση με την Πέμπτη, ενώ νωρίτερα την Παρασκευή είχε φτάσει μέχρι και τα 47.688 δολάρια.

Με μεγάλη πτώση το τέλος του Σεπτεμβρίου

Με σημαντική πτώση ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του μήνα και του γ' τριμήνου οι δείκτες της Wall Street.

Οι 3 βασικοί δείκτες κατέγραψαν μεγάλες απώλειες σε μηνιαίο επίπεδο, με τον Dow Jones να πέφτει 4,3% και να γράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Οκτώβριο του 2020. Ο S&P 500 έχασε 4,8% και ο Nasdaq υποχώρησε 5,3% σε μηνιαίο επίπεδο.

Σε επίπεδο τριμήνου, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,9%, ο S&P 500 κέρδισε 0,2% και ο Nasdaq έχασε 0,4%.

Μάκρο

Η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ εμφάνισε σημάδια περαιτέρω βελτίωσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών (ISM).

Αναλυτικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητα σημείωσε αύξηση στις 61,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τις 59,9 μονάδες του Αυγούστου, την στιγμή που οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μείωση στις 59,6 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PwC: Δυνατότητα μόνιμης εξ αποστάσεως εργασίας στις ΗΠΑ αλλά με ανάλογο «τίμημα»

ΗΠΑ: Οι μεγάλες αλυσίδες fast food ξανακλείνουν τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider