Ευρείες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άνω του 2% έχασε ο Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρείες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άνω του 2% έχασε ο Stoxx 600
Το κλίμα στις ευρωαγορές επηρεάστηκε αρνητικά από την πτωτική πορεία σε Ασία αλλά και Αμερική, ενώ ακόμα το τοπίο των γερμανικών εκλογών και του σχηματισμού νέας κυβέρνησης δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Διευρύνθηκαν ακόμη περισσότερο οι απώλειες των ευρωπαϊκών χρηματιστήριο πριν από το τέλος της διαπραγμάτευσης της Τρίτης, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί πέραν του 2%. Το κλίμα στις ευρωαγορές επηρεάστηκε αρνητικά από την πτωτική πορεία σε Ασία αλλά και Αμερική, ενώ ακόμα το τοπίο των γερμανικών εκλογών και του σχηματισμού νέας κυβέρνησης δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Στο κλείσιμο των αγορών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,18% στις 452,35 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 2,09% στις 15.248 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχασε 0,50% στις 7.028 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 2,17% στις 6.506 μονάδες. Περιφερειακά, στο Μιλάνο, ο FTSE MIB διολίσθησε 2,14% στις 25.573 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IΒEX 35 υποχώρησε 2,59% στις 8.769 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές τιμές άνθρακα έχουν φτάσει σε υψηλό 13 ετών, καθώς η προσφορά άνθρακα στην Ευρώπη παραμένει περιορισμένη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενεργοποιούν περισσότερους σταθμούς παραγωγής ενέργειας από άνθρακα εν μέσω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου.

Οι ευρωαγορές εξακολουθούν και σήμερα να αφομοιώνουν τις επιπτώσεις των γερμανικών εκλογών μετά την ψηφοφορία της Κυριακής που οδήγησε σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τη χώρα.

Στο μέτωπο των μάκρο, τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκαν απρόσμενα για τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Ινστιτούτο GfK. Η έρευνα σε περίπου 2000 Γερμανούς έδειξε ότι ο δείκτης ενισχύθηκε στις 0,3 μονάδες, από το αναθεωρημένο μέγεθος των -1,1 μονάδων του Σεπτεμβρίου και έναντι εκτίμησης για -1,6 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider