Αγορές | Commodities
13-09-2021 | 21:34

Μικρά κέρδη για τον χρυσό - Μια «ανάσα» από τα 1.800 δολάρια

Newsroom
Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για τον χρυσό - Μια «ανάσα» από τα 1.800 δολάρια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Άνοδο κατέγραψε την Δευτέρα η τιμή του χρυσού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πιάσει τα 1.800 δολάρια/ουγγιά, καθώς το δυνατό ξεκίνημα του δολαρίου αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την περαιτέρω άνοδο του πολύτιμου μετάλλου.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε στα 1.794 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,1% ή 2,3 δολαρίων/ουγγιά.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του Kinesis Carlo Alberto de Case, η ενίσχυση του δολαρίου δεν επέτρεψε στον χρυσό να πιάσει τα 1.800 δολάρια, ωστόσο ο ίδιος εκτιμά πως η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε συνδυασμό με τη νέα αναβολή του tapering από πλευράς Fed αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με μικρές απώλειες 0,4% στα 23,8 δολάρια/ουγγιά, ενώ απώλειες 2% κατέγραψε και ο χαλκός με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να διαμορφώνεται στα 4,37 δολάρια/λίβρα.

Τέλος, πτώση 2,65% σημείωσε και το παλλάδιο, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να βρίσκεται στα 2.079 δολάρια/ουγγιά, όπως και η πλατίνα που διαμορφώθηκε στα 957,5 δολάρια/ουγγιά με άνοδο 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.