Με το «δεξί» στην εβδομάδα η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «δεξί» στην εβδομάδα η Wall Street
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα στην προσπάθεια επιστροφής μετά από μια αρνητική εβδομάδα.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα στην προσπάθεια επιστροφής μετά από μια αρνητική εβδομάδα, ιδιαίτερα για το βιομηχανικό δείκτη.

Ωστόσο οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο κίνδυνος μετάλλαξης και ο πιο σταθερός πληθωρισμό μαζί με άλλες αβεβαιότητες που αμφισβητούν την πορεία της σημερινής ανάκαμψης παραμένουν, ανέφερε ο John Stoltzfus της Opennheimer σε εσωτερικό σημείωμα του τη Δευτέρα.

Επίσης, το μεγαλύτερο τμήμα των επενδυτών αναμένει μια διόρθωση της τάξεως του 5 έως 10% έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank. Η μηνιαία δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου καλύπτοντας πάνω από 550 επαγγελματίες των αγορών παγκοσμίως, έδειξε ότι το 58% των ερωτηθέντων περιμένουν διόρθωση μεταξύ 5% και 10% πριν από το τέλος του έτος.

Επιπλέον, ένα ποσοστό 10% από τους ερωτηθέντες αναμένει διόρθωση μεγαλύτερη από 10%. Αντίθετα, μόνο το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει διόρθωση.

Όπως επισημαίνει το CNBC, τον περασμένο μήνα, η Citi ανέφερε ότι οι αγορές ήταν ευάλωτες σε μια διόρθωση 10%, λόγω του κερδοσκοπικού ράλι στον κλάδο της τεχνολογίας.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,57% στις 34.805 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,06% στις 4.461 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει οριακές απώλειες 0,03% στις 15.111 μονάδες.

Επίσης, το 10ετές αμερικανικό ομόλογο κινείται στο 1,323%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider