Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
13-09-2021 | 16:40

Με το «δεξί» στην εβδομάδα η Wall Street

Newsroom
Μοιράσου το
Με το «δεξί» στην εβδομάδα η Wall Street
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα στην προσπάθεια επιστροφής μετά από μια αρνητική εβδομάδα, ιδιαίτερα για το βιομηχανικό δείκτη.

Ωστόσο οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο κίνδυνος μετάλλαξης και ο πιο σταθερός πληθωρισμό μαζί με άλλες αβεβαιότητες που αμφισβητούν την πορεία της σημερινής ανάκαμψης παραμένουν, ανέφερε ο John Stoltzfus της Opennheimer σε εσωτερικό σημείωμα του τη Δευτέρα.

Επίσης, το μεγαλύτερο τμήμα των επενδυτών αναμένει μια διόρθωση της τάξεως του 5 έως 10% έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank. Η μηνιαία δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου καλύπτοντας πάνω από 550 επαγγελματίες των αγορών παγκοσμίως, έδειξε ότι το 58% των ερωτηθέντων περιμένουν διόρθωση μεταξύ 5% και 10% πριν από το τέλος του έτος.

Επιπλέον, ένα ποσοστό 10% από τους ερωτηθέντες αναμένει διόρθωση μεγαλύτερη από 10%. Αντίθετα, μόνο το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει διόρθωση.

Όπως επισημαίνει το CNBC, τον περασμένο μήνα, η Citi ανέφερε ότι οι αγορές ήταν ευάλωτες σε μια διόρθωση 10%, λόγω του κερδοσκοπικού ράλι στον κλάδο της τεχνολογίας.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,57% στις 34.805 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,06% στις 4.461 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει οριακές απώλειες 0,03% στις 15.111 μονάδες.

Επίσης, το 10ετές αμερικανικό ομόλογο κινείται στο 1,323%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.