Συνεχίζεται η νευρικότητα στις ευρωαγορές, μετά από την ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η νευρικότητα στις ευρωαγορές, μετά από την ΕΚΤ
Ελεγχόμενες απώλειες στο σύνολο των χρηματιστηριακών δεικτών, μετά από τις ανακοινώσεις της ευρωτράπεζας

Σε αρνητικό κλίμα παραμένουν για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μια τάση... αμηχανίας μετά από τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σταδιακή μείωση των των υποστηρικτικών μέτρων σε οικονομία και επιχειρήσεις.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση του έκτακτου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (PEPP) που βρίσκεται σε ισχύ λόγω της κρίσης του κορονοϊού, χωρίς να δίνει πληροφορίες για το μέγεθος και τη χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει η μείωση.

Αυτή η έλλειψη σαφήνειας προβληματίζει τους επενδυτές για τις εκτιμήσεις των ΕΚΤ αναφορικά με τις επιπτώσεις του νέου κύματος κορονοϊού στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,15% στις 467.17 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 πέφτει 0,05% στις 4.175 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,94% στις 7.028 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 0,06% στις 15.600 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ανεβαίνει 0,18% στις 6.680 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,12% στις 25.909 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη γράφει απώλειες 0,44% στις 8.799 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet ανακοίνωσε το σχέδιο της για άντληση 1,2 δισ. στερλινών, μέσω αύξησης των ιδίων κεφαλαίων και με εγγύηση της ίδιας της easyJet, και ένα νέο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του εταιρικού της χρέους, με στόχο την ανάκαμψη μετά από την πανδημία του κορονοϊού.

Η 888 Holdngs ανακοίνωσε πως εξαγοράσει όλες τις μη αμερικανικές μονάδες της στοιχηματικής εταιρείας William Hill, αφού κέρδισε την «κούρσα» προσφοράς από το fund Apollo Management.

Μάκρο

Μεγάλη άνοδο σημείωσε το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική αρχή της χώρας (Destatis), ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η εικόνα στην Ασία

Με αρνητικά πρόσημα κινήθηκαν νωρίτερα οι περισσότεροι μεγάλοι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων, λόγω της ανησυχίας που προκάλεσαν στους επενδυτές τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα. Ακόμα, έντονες απώλειες σημείωσαν οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές, μετά από την ανακοίνωση του Πεκίνου να επιβάλλει περισσότερους ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η Tencent.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο έχασε 0,57% στις 30.008 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,25% στις 25.728 μονάδες και ο ASX 200 στην Αυστραλία έπεσε 1,90% στις 7.369 μονάδες.

Ο δομικός πληθωρισμός στην Κίνα έφτασε σε υψηλό 13 ετών για τον Αύγουστο, με το σχετικό δείκτη να αυξάνεται κατά 9,5% σε ετήσια βάση για τον περασμένο μήνα, έναντι αύξησης 9% τον Ιούλιο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη και η προσμονή της ΕΚΤ κατέβαλλαν τους αγοραστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider