Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη και η προσμονή της ΕΚΤ κατέβαλλαν τους αγοραστές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη και η προσμονή της ΕΚΤ κατέβαλλαν τους αγοραστές
Η ανησυχία  για ενδεχόμενα νέα lockdown που θα επηρεάζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους λόγω της πανδημίας έρχονται να προστεθούν στην πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Οι ανησυχίες γύρω από την έξαρση νέων κρουσμάτων κορονοϊού διεθνώς και τις προοπτικές της οικονομικές ανάκαμψής, κατέβαλλαν τους αγοραστές στις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που έκλεισαν την Τετάρτη με απώλειες.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,99% στις 468.19 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 έχασε1.16% στις 4.175 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,76% στις 7.095 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 1,5% στις 15.604 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,85% στις 6.668 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,76% στις 25.876 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,55% στις 8.845 μονάδες

Η ανησυχία για ενδεχόμενα νέα lockdown που θα επηρεάζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους λόγω της πανδημίας έρχονται να προστεθούν στην πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης, όπως αυτή που ανακοινώθηκε για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης χθες. Τα θετικότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τα ΑΕΠ εντείνουν τον προβληματισμό για τι ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες δεν θα διατηρήσουν τα υποστηρικτικά μέτρα τους, βάζοντας «στοπ» στο εύκολο χρήμα που κυκλοφορεία στις αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα όσα θα προκύψουν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, για την πορεία του προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP) και τις πολιτική της ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια.

Μάκρο

Το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας διαμορφώθηκε στα 6,95 δισ. ευρώ για τον Ιούλιο έναντι 6,05 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η στατιτική υπηρεσία της χώρας.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών πληρωμών της Γαλλίας διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ από 500 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider