Κρυπτονομίσματα: Οι ΗΠΑ απειλούν την Coinbase με μήνυση, για πρόγραμμα δανεισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Οι ΗΠΑ απειλούν την Coinbase με μήνυση, για πρόγραμμα δανεισμού
Σε περίπτωση που το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων προχωρήσει πρόγραμμα, με την ονομασία Lend, που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκομίζουν τόκο από τον δανεισμό.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) απείλησε με κατάθεση μήνυση της Coinvasse σε περίπτωση που το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων προχωρήσει πρόγραμμα, με την ονομασία Lend, που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκομίζουν τόκο από τον δανεισμό κρυπτονομισμάτων.

Όπως ανακοίνωσε η Coinbase, όπως αποτέλεσμα της απειλής των αρμόδιων αρχών, το λανσάρισμα του Lend στο κοινό θα καθυστερήσει και το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον Οκτώβριο.

Μετά από την ανακοίνωση, η μετοχή της Coinbase υποχωρεί 3% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα προγράμματα που επιτρέπουν στους κατόχους κρυπτονομισμάτων να δανείσουν με αντάλλαγμα την επιστροφή τόκου κερδίζουν ολοένα και περισσότερους επενδυτές, αλλά «σκοντάφτουν» πάνω στις κρατικές ρυθμιστικές αρχές.

Τον Ιούλιο, η πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ διέταξε την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων BlockFi να σταματήσει να προσφέρει παρόμοιους λογαριασμούς στους πελάτες της, με το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από τους επενδυτές ένα ποσό 14,7 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» 13% για το Bitcoin - Συνεχίζεται το sell off στα κρυπτονομίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider