Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την απογοήτευση από τις προσλήψεις των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την απογοήτευση από τις προσλήψεις των ΗΠΑ
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δείχνουν να επωφελούνται από τις αρνητικές ανακοινώσεις της Παρασκευής για τις προσλήψεις των ΗΠΑ. Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω του εορτασμού της Labor Day.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες δείχνουν να επωφελούνται από τις αρνητικές ανακοινώσεις της Παρασκευής για τις προσλήψεις των ΗΠΑ, καθώς ενισχύουν την προσδοκία πως η Fed δεν θα βιαστεί να αποσύρει το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης συνεχίζοντας την ρευστότητα προς τις αγορές, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι ασιατικοί δείκτες. Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street λόγω του εορτασμού της Labor Day.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,68% στις 475,4 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,66% στις 7.185 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,76% στις 15.900 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,83% στις 6.745 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,65% στις 26.233 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ισχυροποιείται κατά 0,21% στις 8.882 μονάδες.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε για τον Αύγουστο 235.000 νέες μισθοδοσίες, πολύ κάτω από την πρόβλεψη για 720.000, επαναφέροντας στο τραπέζι έτσι την θέση του Τζερόμ Πάουελ πως η Fed δεν πρόκειται να ξεκινήσει τις αλλαγές όσον αφορά την αγορά assets αν δεν δει σημαντικές βελτιώσεις στην αγορά εργασίας.

Στην Ευρώπη, σε επίπεδο μακροοικονομικών στοιχείων, απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Δευτέρα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, που ανέμεναν μείωση της τάξης του 1%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η στατιστική αρχή της Γερμανίας, οι παραγγελίες για εγχώρια βιομηχανικά προϊόντα στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης τον Ιούλιο σημείωσαν αύξηση 3,4% σε μηνιαία βάση σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους και βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991, όταν και άρχισαν οι σχετικές μετρήσεις. Παράλληλα, προς τα πάνω αναθεωρήθηκε και η αύξηση που κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο, η οποία τελικά διαμορφώθηκε στο 4,6%. Σε ετήσια βάση, η παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 24,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Aσία

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν ως επί το πλείστον τα χρηματιστήρια της Ασίας, με τον Nikkei 225 στο Τόκιο να είναι ο δείκτης που ξεχώρισε, κερδίζοντας 531 μονάδες, ή 1,83%.

Στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε οριακά 0,07%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai κέρδισε 1,12% και ο SZSE Component 2,58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Σε ιστορικό υψηλό αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider