Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά την απογοήτευση από την αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά την απογοήτευση από την αγορά εργασίας
Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow έκλεισε με πτώση 0,22%, ο S&P 500 στο 0,58% και ο Nasdaq με κέρδη 1,55%.

Με ελαφριά υποχώρηση στους δύο εκ των τριών δεικτών έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, αφού τα πολυαναμενόμενα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ εξέπληξαν αρνητικά επενδυτές και μη, εμφανίζοντας μια πολύ χειρότερη από το αναμενόμενο εικόνα για την απασχόληση, θέτοντας ερωτήματα για το πόσο είναι κοντά μια συνολική ανάκαμψη της οικονομίας εν μέσω έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,21% ή 74 μονάδες, στις 35.3369 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε ελαφρώς στο 0,03% στις 4.535 μονάδες, και ο Nasdaq που έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 15.363 μονάδες.

Από το βιομηχανικό δείκτη ξεχώρισαν οι Saleforce, Home Depot και Walmart, ενώ πιέσεις πέρασαν σε American Express και Boeing.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow έκλεισε με πτώση 0,22%, ο S&P 500 στο 0,58% και ο Nasdaq με κέρδη 1,55%.

Το αμερικανικό 10ετές βρέθηκε στο 1,326% με ήπια άνοδο.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών, με την οικονομία να προσθέτει μόλις 235.000 θέσεις, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τον Dow Jones ανέμεναν 720.000 νέες προσλήψεις. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2% από 5,4%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η έκθεση σηματοδοτεί σημαντική επιβράδυνση από τον αναθεωρημένο αριθμό 1,053 εκατομμυρίων του Ιουλίου και έρχεται καθώς η μετάλλαξη Δέλτα οδήγησε σε επαναφορά των περιορισμών υγείας σε ορισμένες πολιτείες.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είχε πρόσφατα τονίσει την ανάγκη για πιο ισχυρά δεδομένα για την αγορά εργασίας πριν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να αποσύρει το μαζικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και η απογοητευτική έκθεση θα μπορούσε να αλλάξει τις προσδοκίες για το πότε η Fed θα ξεκινήσει τη διαδικασία του tapering.

Η «αξιοσημείωτη» αύξηση των κρουσμάτων COVID στις ΗΠΑ «χτυπά τους πιο ευάλωτους τομείς», συμπεριλαμβανομένου του κλάδου της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται, δήλωσε ο Λουκ Τίλεϊ, επικεφαλής οικονομολόγος του Wilmington Trust στο Marketwatch. Ωστόσο η εικόνα από την αγορά εργασίας «επιβεβαιώνει για εμάς ότι η αύξηση της απασχόλησης συνεχίζεται σε τομείς που δεν είναι τόσο εκτεθειμένοι στον ιό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider