Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
03-09-2021 | 16:50

«Βαρίδι» η αγορά εργασίας για την Wall Street στο κλείσιμο της εβδομάδας

Newsroom
Μοιράσου το
«Βαρίδι» η αγορά εργασίας για την Wall Street στο κλείσιμο της εβδομάδας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με ελαφριά υποχώρηση στους δείκτες βαδίζει προς το τέλος της εβδομάδας η Wall Street,  αφού τα πολυαναμενόμενα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ εξέπληξαν αρνητικά επενδυτές και μη, εμφανίζοντας μια πολύ χειρότερη από το αναμενόμενο εικόνα για την απασχόληση, θέτοντας ερωτήματα για το πόσο είναι κοντά μια συνολική ανάκαμψη της οικονομίας εν μέσω έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί  0,35% ή 125 μονάδες, στις 35.320 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,24% στις 4.526 μονάδες, και ο Nasdaq υποχωρεί οριακά 0,06% στις 15.321 μονάδες, την ίδια στιγμή που «κυνηγά» να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών, με την οικονομία να προσθέτει μόλις 235.000 θέσεις, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τον Dow Jones ανέμεναν 720.000 νέες προσλήψεις. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2% από 5,4%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η έκθεση σηματοδοτεί σημαντική επιβράδυνση από τον αναθεωρημένο αριθμό 1,053 εκατομμυρίων του Ιουλίου και έρχεται καθώς η μετάλλαξη Δέλτα οδήγησε σε επαναφορά των περιορισμών υγείας σε ορισμένες πολιτείες.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είχε πρόσφατα τονίσει την ανάγκη για πιο ισχυρά δεδομένα για την αγορά εργασίας πριν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να αποσύρει το μαζικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και η απογοητευτική έκθεση θα μπορούσε να αλλάξει τις προσδοκίες για το πότε η Fed θα ξεκινήσει τη διαδικασία του tapering.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αρνητικό «χάσμα» με τις προβλέψεις οι νέες μισθοδοσίες τον Αύγουστο