Πετρέλαιο: Η ζήτηση στις ΗΠΑ δίνει ώθηση στις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η ζήτηση στις ΗΠΑ δίνει ώθηση στις τιμές
Το Brent να διαπραγματεύεται στα 73 δολάρια και το αμερικανικό αργό στα 69,84. 

H ανάκαμψη της αισιοδοξίας για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη παρά την πανδημία του κορονοϊού, και η πτώση αποθεμάτων του αμερικανικού αργού δίνουν ώθηση το πετρέλαιο με το Brent να διαπραγματεύεται το πρωί της Παρασκευής στα 73 δολάρια και το αμερικανικό αργό στα 69,84.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε μείωση "ρεκόρ" των αποθεμάτων των ΗΠΑ αναδεικνύοντας τη σημαντική αύξηση που καταγράφει η ζήτηση καυσίμων στη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 27 Αυγούστου, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση ύψους 2,83 εκατομμυρίων βαρελιών.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει τα σχέδια χαλάρωσης των περικοπών κατά 400.000 βαρέλια τον Οκτώβριο υποστήριξε επίσης τις τιμές του πετρελαίου, παρά τη διαρκή ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

«Η συμφωνία για αύξηση τη στιγμή ο κόσμος εξακολουθεί να παλεύει με διάφορες μεταλλάξεις του ιού αναδεικνύει την εμπιστοσύνη του ομίλου στην αυξανόμενη ζήτηση, αλλά επίσης ότι θεωρεί τα 70 δολάρια ως αποδεκτό επίπεδο τιμών προς το παρόν», δήλωσε η Saxo Bank σε σχετικό σχόλιο.

Ο τυφώνας Άιντα, εν τω μεταξύ, μπλόκαρε περίπου το 80% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού ενώ τα διυλιστήρια πετρελαίου στη Λουιζιάνα μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να τεθούν εκ νέου σε λειτουργία.

«Η επεξεργασία αργού πετρελαίου θα πάρει πιθανώς πολύ περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από τις διακοπές στην παραγωγή αργού πετρελαίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank, Carsten Fritsch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider