Άνοδος 2% για το πετρέλαιο, σε υψηλό ενός μήνα η τιμή του 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος 2% για το πετρέλαιο, σε υψηλό ενός μήνα η τιμή του 
Το WTI, παραδόσεων Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 1,4 δολάρια ή 2% στα 69,99 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Με κέρδη έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου, με την τιμή του αμερικανικού αργού να φθάνει σε υψηλό ενός μήνα, παρά την απόφαση του OPEC και των συμμάχων του να προχωρήσουν με την αύξηση της παραγωγής.

Το WTI, παραδόσεων Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 1,4 δολάρια ή 2% στα 69,99 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 3 Αυγούστου.

Το Brent Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,44 δολάρια ή 2%, στα 73,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, σημειώνοντας κέρδη για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις.

Στο Nymex η βενζίνη Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 2,5%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης σημείωσε άνοδο 1,8%. Παράλληλα, το φυσικό αέριο κατέγραψε την έκτη αύξηση σε επτά συνεδριάσεις, με το συμβόλαιο Οκτωβρίου να κινείται στο +0,6%.

Με τη συνάντηση του Οργανισμού των Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου και των συμμάχων τους «να έχει φύγει από τη λίστα, οι επενδυτές περιμένουν το επόμενο γεγονός για να αλλάξουν τις προσδοκίες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία ανάκαμψης της ζήτησης και της προσφοράς», δήλωσε ο Bjornar Tonhaugen, επικεφαλής αγορές πετρελαίου στη Rystad Energy στο Marketwatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider