Με κέρδη η πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη η πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου στις ευρωαγορές
Αρνητική εξαίρεση στο θετικό κλίμα το γερμανικό χρηματιστήριο. Η προσοχή των επενδυτών στην ΕΚΤ.

Με άνοδο ολοκλήρωσαν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παίρνουν «θάρρος» από τα στοιχεία για την οικονομία, εν μέσω αναμονής για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ήδη έχουν αρχίσει οι τοποθετήσεις για των στελεχών της ΕΚΤ για το εάν και πότε πρέπει να υπάρξει μείωση των υποστηρικτικών προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις μέτρων, εν όψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ευρωτράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,48% στις 473.12 μονάδες, οριακά κάτω από το ιστορικό υψηλό των 476.16 μονάδων.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,74% στις 4.227 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,42% στις 7.149 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έπεσε 0,09% στις 15.820 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ισχυροποιήθηκε 1,18% στις 6.758 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ανέβηκε 0,66% στις 26.181 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη συγκέντρωσε κέρδη 1,65% στις 8.993 μονάδες.

Μάκρο

Ο τομέας της μεταποίησης της Ευρωζώνης εμφάνισε ανάπτυξη κατά τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον τελευταίο PMI, αν και σηματοδοτεί τον δεύτερο συνεχή μήνα κατά τον οποίο ο ρυθμός της ανάπτυξης επιβραδύνεται, με τον δείκτη να φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών. Ο PMI για τον Αύγουστο καταγράφηκε στο 61,4, μια μείωση από 62,8 τον Ιούλιο. Από τα συνολικά στοιχεία για τη ζώνη του η Ολλανδία για άλλη μια φορά είχε την σημαντικότερη βελτίωση του κλάδου της μεταποίησης παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη και εδώ επιβραδύνθηκε σε χαμηλό πέντε μηνών. Ηπιότερη ανάπτυξη καταγράφηκε επίσης στη Γερμανία, Ιρλανδία, Αυστρία και Γαλλία.

Στη Γερμανία, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% σε μηνιαία βάση σε πραγματικούς όρους μετά από ένα αναθεωρημένο άλμα 4,5% τον Ιούνιο και αύξηση 4,6% τον Μάιο. Η ανάγνωση του Ιουλίου διέψευσε μια πρόβλεψη του Reuters για πτώση 0,9%. Οι λιανικές πωλήσεις - ένας ασταθής δείκτης που συχνά υπόκειται σε αναθεωρήσεις - μειώθηκαν κατά 0,3% σε πραγματικούς όρους σε ετήσια βάση, πρόσθεσε. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, ένα μήνα πριν από την κρίση του κορονοϊού στη Γερμανία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε επίπεδα ρεκόρ ξεκινά τον Σεπτέμβριο η Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider