Σε επίπεδα ρεκόρ ξεκινά τον Σεπτέμβριο η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε επίπεδα ρεκόρ ξεκινά τον Σεπτέμβριο η Wall Street
Προς νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500 και ο Nasdaq, με την προσοχή στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Με άνοδο ξεκινούν την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να βρίσκονται κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς η προσοχή των επενδυτών εστιάζει στα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Η έκθεση της ADP για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο απογοήτευσε τους επενδυτές, που ανέμεναν υψηλότερο επίπεδο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για τον περασμένο μήνα στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στις ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις εργασίας στη χώρα, που αναμένεται την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ένας «δύσκολος» μήνας για την Wall Street, που ενδέχεται να γίνει ακόμα χειρότερος φέτος, λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις του νέου κύματος κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ανεβαίνει 0,04% ή 14,42 μονάδες στις 35.375 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,24% ή 6,29 μονάδες στις 4.529 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,46% ή 72,2 μονάδες στις 15.332 μονάδες.

Μάκρο

Αύξηση -η οποία ωστόσο υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών- σημείωσαν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον Αύγουστο, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, η οποία επλήγη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι νέες θέσεις εργασίας - σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP- ανήλθαν τον περασμένο μήνα σε 374.000, την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για δημιουργία 600.000 θέσεων εργασίας.

Εξάλλου, ο δείκτης PMI της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη μεταποίηση των ΗΠΑ για τον Αύγουστο υποχώρησε στις 61,1 μονάδες από τις 61,2 μονάδες τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικές κινήσεις στη Wall Street ενώ ο S&P 500 «κυνηγά» σερί τετραετίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider