Έβδομος συνεχόμενος μήνας κερδών για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έβδομος συνεχόμενος μήνας κερδών για τον S&P 500
Η Τρίτη ήταν η τελευταία ημέρα συναλλαγών για τον Αύγουστο και οι κύριοι δείκτες παρουσίασαν σημαντικά κέρδη σε μηνιαίο επίπεδο.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινήθηκαν οι μετοχές την Τρίτη, καθώς ο S&P 500 ολοκλήρωσε τον έβδομο συνεχόμενο μήνα κερδών, μόλις λίγο κάτω από το όριο του ιστορικού ρεκόρ.

Ο Dow Jones Industrial Average έπεσε 41 μονάδες ή -0,1%. Ο S&P 500 έχασε 0,1%, ενώ οι απώλειες του Nasdaq Composite έφτασαν λίγο πριν το -0.1%.

Η Τρίτη ήταν η τελευταία ημέρα συναλλαγών για τον Αύγουστο και οι κύριοι δείκτες παρουσίασαν σημαντικά κέρδη σε μηνιαίο επίπεδο. Ο S&P 500 είχε άνοδο σχεδόν 3%, ο Nasdaq Composite ανέβηκε κοντά στο 4% καταγράφοντας τρεις συνεχόμενους μήνες κερδών. Ενώ ο Dow είχε χαμηλότερα κέρδη συγκριτικά, όμως είχε άνοδο άνω του 1%.

Για τον S&P 500 αυτή είναι η μεγαλύτερη περίοδος κερδών, μετά το ράλι των 10 μηνών που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Ο Αύγουστος ήταν επίσης ο 9ος μήνας θετικής απόδοσης, των τελευταίων 10 μηνών. Ο δείκτης σημείωσε το 53ο ρεκόρ του 2021 τη Δευτέρα και ορισμένοι αναλυτές της Wall Street πιστεύουν πως η θετική πορεία θα συνεχιστεί.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Οι τεχνολογικές μετοχές ήταν για άλλη μια ημέρα στο επίκεντρο, με την Zoom να καταβαραθρώνεται 14% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που ακολούθησε το κλείσιμο της Δευτέρας, και έδειξαν επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρείας λόγω της χαλάρωσης των lockdown και των τηλεδιασκέψεων.

Εν τω μεταξύ, αναλυτές επισήμαναν τις πιθανές επιπτώσεις στις τιμές των μετοχών των Apple και της Google, μετά από απόφαση της Ν. Κορέας να θέσει περιορισμούς στις δύο εταιρείες στο να να απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν κατά αποκλειστικότητα τα συστήματα πληρωμών τους. Πλέον, οι προγραμματιστές θα μπορούν να αποφύγουν τις πληρωμές προς τις δύο εταιρείες, ανακατευθύνοντας τους χρήστες σε πληρωμές μέσω εναλλακτικών πλατφορμών.

Μάκρο

Στο μέτωπο της ανεργίας, περίπου 12 εκατ. Αμερικανοί πολίτες που λάμβαναν για τους τελευταίους 18 μήνες χρήματα από κρατική ενίσχυση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα χάσουν πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό τη στήριξη που είχαν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου. Η αιτία βρίσκεται στην εκπνοή του έκτακτου προγράμματος ενίσχυσης των πολιτών χωρίς εργασία που τέθηκε σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού από τον Μάρτιο του 2020 και δεν ανανεώθηκε για τρίτη φορά από τους Αμερικανούς νομοθέτες. Επιπλέον 3 εκατ. Αμερικανών θα δουν την κρατική ενίσχυση που λάμβαναν να μειώνεται έως και 300 δολάρια ανά εβδομάδα.

Κατά 18,6% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο και σε ετήσια βάση, μετά από την αύξηση 16,8% του Μαΐου, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη CoreLogic Case-Shiller.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 16,78%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider