Ξένα Χρηματιστήρια
31-08-2021 | 16:47

Νευρικές κινήσεις στη Wall Street ενώ ο S&P 500 «κυνηγά» σερί τετραετίας

Newsroom
Μοιράσου το
Νευρικές κινήσεις στη Wall Street ενώ ο S&P 500 «κυνηγά» σερί τετραετίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού, η Wall Street κινείται νευρικά ενώ ο S&P 500 «κυνηγά» το μεγαλύτερο σερί κερδοφόρων μηνών της τελευταίας τετραετίας, μετά και τα χθεσινά ρεκόρ, «βαδίζοντας» προς τον έβδομο συναπτό μήνα συνεχούς ανόδου. Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κινείται οριακά στο -0,15% και στις 35.382 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,18% στις 4.520 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,29% στις 15.221 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Οι τεχνολογικές μετοχές είναι για άλλη μια ημέρα στο επίκεντρο, με την Zoom να καταβαραθρώνεται 14% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που ακολούθησε το κλείσιμο της Δευτέρας, και έδειξαν επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρείας λόγω της χαλάρωσης των lockdown και των τηλεδιασκέψεων. Την Τρίτη, η μετοχή της υποχωρεί άνω του 16%.

Εντωμεταξύ, αναλυτές επισημαίνουν τις πιθανές επιπτώσεις στις τιμές των μετοχών των Apple και της Google, μετά από απόφαση της Ν. Κορέας να θέσει περιορισμούς στις δύο εταιρείες στο να να απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν κατά αποκλειστικότητα τα συστήματα πληρωμών τους. Πλέον, οι προγραμματιστές θα μπορούν να αποφύγουν τις πληρωμές προς τις δύο εταιρείες, ανακατευθύνοντας τους χρήστες σε πληρωμές μέσω εναλλακτικών πλατφορμών. Και οι δύο μετοχές σημειώνουν μικρές απώλειες.

Μάκρο

Στο μέτωπο της ανεργίας, περίπου 12 εκατ. Αμερικανοί πολίτες που λάμβαναν για τους τελευταίους 18 μήνες χρήματα από κρατική ενίσχυση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα χάσουν πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό τη στήριξη που είχαν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου. Η αιτία βρίσκεται στην εκπνοή του έκτακτου προγράμματος ενίσχυσης των πολιτών χωρίς εργασία που τέθηκε σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού από τον Μάρτιο του 2020 και δεν ανανεώθηκε για τρίτη φορά από τους Αμερικανούς νομοθέτες. Επιπλέον 3 εκατ. Αμερικανών θα δουν την κρατική ενίσχυση που λάμβαναν να μειώνεται έως και 300 δολάρια ανά εβδομάδα.

Κατά 18,6% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο και σε ετήσια βάση, μετά από την αύξηση 16,8% του Μαΐου, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη  CoreLogic Case-Shiller.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 16,78%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Εκατομμύρια πολίτες χάνουν τα επιδόματα ανεργίας, λόγω της λήξης των υποστηρικτικών μέτρων

Η Νότια Κορέα μπλοκάρει την «κυριαρχία» Apple και Google στις προμήθειες τρίτων

Zoom: Απώλειες 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της