«Άχρηστα τα κρυπτονομίσματα» τονίζει ο Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άχρηστα τα κρυπτονομίσματα» τονίζει ο Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, που έγινε γνωστός σορτάροντας την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ στην κρίση του 2077-2009, υποστηρίζει πως ο χρυσός είναι η πιο ανταποδοτική επένδυση.

Ο 65χρονος Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον έγινε γνωστός στις παγκόσμιες αγορές όταν πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης του 2007-2008 είχε σορτάρει την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ, κίνηση με την οποία αποκόμισε, για τον ίδιο και τους επενδυτές που αντιπροσώπευε, 20 δισ. δολάρια.

Το 2021, ο Πόλσον ανησυχεί για την κατάσταση στις διεθνείς αγορές και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ειδικότερα για την αύξηση των τιμών, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Bloomberg.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εκφράζει τις εντάσεις του για τα προγράμματα αγοράς ομολόγων των κεντρικών τραπεζών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον πληθωρισμό σε άνοδο μεγαλύτερη του αναμενόμενου, υποστηρίζοντας πως ο χρυσός είναι η πιο ανταποδοτική επένδυση.

Ακόμα, υποστηρίζει πως οι εταιρείες των SPACs βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, ενώ τονίζει πως τα κρυπτονομίσματα είναι μια «φούσκα» που «τελικά θα αποδειχθεί άχρηστη. Δεν θα συνιστούσα σε κανένα να επενδύσει στα κρυπτονομίσματα» συμπλήρωσε.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, για το 2020 το σύνολο των κεφαλαίων που διαχειριζόταν ο Τζόνσον ανερχόταν σε 9 δισ. δολάρια από τα 38 δισ. δολάρια που διαχειριζόταν στο απόγειο της καριέρας του, το 2011.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider