BofA: Στο 1,55% «κόβει» την εκτίμησή της για την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Στο 1,55% «κόβει» την εκτίμησή της για την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου
Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται πλέον στις εργασίες του ετήσιου συμποσίου Jackson Hole.

Στο 1,55% μειώνει την εκτίμησή της για την απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου η Bank of America (BofA), μέχρι το τέλος της χρονιάς, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη που ανερχόταν στο 1,90%, λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση στο Jackson Hole.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται πλέον στις εργασίες του ετήσιου συμποσίου στο Jackson Hole της Fed, όπου θα παρευρεθούν κορυφαίοι τραπεζίτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Αναλυτικότερα, η απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κινήθηκε στο 1,312% με άνοδο 0,02, ενώ άνοδο 0,01% σημείωσε και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου, που διαμορφώθηκε στο 1,919%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουλ, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή χρόνο περικοπής του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων το μήνα εκ μέρους της Fed.

Σύμφωνα με τα όσα έδειξαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve σχεδιάζουν να μειώσουν τον ρυθμό των μηνιαίων αγορών ομολόγων πιθανότατα πριν από το τέλος του έτους. Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) ψήφισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια κοντά στο μηδέν, ενώ εξέφρασαν αισιοδοξία για τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος για τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων

Η Fed προετοιμάζεται για την έναρξη του tapering φέτος, δείχνουν τα πρακτικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider