Πτώση στη Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στη Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed
Σχεδόν 100 μονάδες έχασε ο Dow, καθώς η Fed προετοιμάζεται για την έναρξη του tapering φέτος, όπως δείχνουν τα πρακτικά.

Τα αρνητικά τους πρόσημα διατηρούν Dow και S&P, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για την έναρξη του tapering φέτος, «υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό όπως αναμένεται».

Ο Dow Jones χάνει 80 μονάδες, ή 0,23%, κινούμενος στις 35.255,65 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,13%. Ο Nasdaq κινείται στο +0,15%.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve σχεδιάζουν να μειώσουν τον ρυθμό των μηνιαίων αγορών ομολόγων πιθανότατα πριν από το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, όπου οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) ψήφισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια κοντά στο μηδέν, ενώ εξέφρασαν αισιοδοξία για τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση της FOMC τονίζει πως οι κεντρικοί τραπεζίτες ήθελαν να είναι σαφές ότι η μείωση, το λεγόμενο tapering, δεν είναι πρόδρομος για επικείμενη αύξηση επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κοντά στο 1,28%, μετά τη δημοσίευση.

Παράλληλα, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται, επιβαρύνοντας το οικονομικό κλίμα και βάζοντας σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν τη διανομή ενισχυτικών εμβολιασμών κατά της Covid-19 από τον Σεπτέμβριο, με τις μετοχές των Pfizer και Moderna να ενισχύονται.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε πως οι ενάρξεις κατοικιών παρουσίασαν μείωση 7% σε σχέση με τον Ιούνιο που είχαν εμφανίσει αύξηση 3,5% και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια ηπιότερη πτώση κατά 2,6%.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αύξηση κερδών και εσόδων λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η αλυσίδα λιανικών πωλήσεων και ειδών σπιτιού Lowe's στο β' τρίμηνο του 2021, με τη μετοχή της να ενισχύεται πάνω από 10%.

Επίσης, άνοδο σε κάθε εμπορική κατηγορία, από την ένδυση μέχρι τα τρόφιμα κατέγραψαν οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε η Target. Για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου, η Target ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη της τάξεως των 3,64 δολαρίων ανά μετοχή σε σχέση με τα 3,49 δολάρια που αναμένονταν, σύμφωνα με προβλέψεις της Refinitiv. Η μετοχή της υποχωρεί 1,6%, μετά τα αποτελέσματα, ωστόσο έχει ενισχυθεί 44% έως τώρα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider